184. Dönem Mezuniyet Töreni Mekteb’i Tıbbiye-i Şahane’den, İstanbul Tıp Fakültesi’ne 190.yıl

190-yil-mezuniyet-263-1024x685

184. Dönem Mezuniyet Töreni

Mekteb’i Tıbbiye-i Şahane’den,

İstanbul Tıp Fakültesi’ne 190.yıl

190 yıllık köklü bir tarihi olan Fakültemiz 184.dönem öğrencilerini, 23.05.2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen görkemli Mezuniyet Töreni ile hekimlik hayatlarına uğurladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleri ve 11. Dönem Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL’ün katılımı ile gerçekleştirilen mezuniyet törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

184. dönem birincisi Dr. Sevilay ERTÜRK’ün ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bahauddin ÇOLAKOĞLU konuşmalarını yaptılar. Hekimlik Mesleği özelliği gereği Ustaları vasfıyla Sayın Dekan tarafından Hekimlik Mesleğine özel, hekimlerimizin kutsal mesleklerine başlamadan önce yapacakları ilk adım olan hekimlik yeminleri ettirildi.

Yemin sonrası İstanbul Üniversitesi Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AK mezunlarımıza ve davetlilere hitap ettiler.

Rektörümüz ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, mezun olan hekimlerimize ve davetlilere hitaben yapmış olduğu konuşmasında “Yeni dönemde Çapa artık merkezde sadece poliklinik hizmeti verecek. Hasdal’da şehir hastaneleri projesinin benzerini uygulamaya koyacağız.” dedi. Çapa Yerleşkesinde poliklinikler, Araştırma Merkezleri ve Laboratuvarları, Acil Tıp ve Sağlık Teknokenti’de hizmet verecek.

Konuşmalar ardından 184. Dönem Birincisi Dr. Sevilay ERTÜRK ve dereceye giren mezunlarımıza diplomaları ve ödülleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşliğinde takdim edildi.

Tören müzik kulübü öğrencilerinin gösterileri ile son buldu.

Mekteb’i Tıbbiye-i Şahane’den, İstanbul Tıp Fakültesi’ne 190.yıl 184. Dönem Mezuniyet Tören Fotoğrafları