24-31 Ekim Ulusal Anatomi Haftası 2016

kadavra

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği öncülüğünde ilk olarak 2012 yılında gönüllülük esasına göre beden bağışı konusunda  toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırma amacıyla başlayan ”Ulusal Anatomi Haftası” adı altında bir dizi etkinlik düzenlenmektedir.

Tıp Fakültesi öğrencileri eğitiminde kadavra vazgeçilmezdir. Günümüzde, komplikasyonları en aza indirmek için yeni ameliyat yaklaşımları geliştirilmekte, endoskopik ve robotik cerrahi rutin uygulamalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle kadavra teminini sadece Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitiminde değil uzmanlık ve uzmanlık sonrası eğitimde de çok önem taşımaktadır.

Toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı arttırmak amacıyla düzenlenen etkinliklerden bir de ”Bağışlayın Bedeniniz Tıp Eğitiminde Yaşasın” adlı beden bağış kampanyasıdır. Böylece, Organ Bağışı gibi, vatandaşlarımızın çok fedakar bir karar ile Bedenlerini ölüm sonrası Tıp eğitiminde kullanılması amacıyla bağışlamaları ve bunun sosyal değerini paylaşabilmek amaçlanmıştır. Bugüne kadar bu değerli kararı veren tüm bağışçılarımıza şükran borçluyuz.

“Ulusal Anatomi Haftanız kutlu olsun”