Bremen Üniversitesi ile Ortak Sempozyum

Sunu1

Tıp Tarihi ve Etik Anabilimdalı Bremen Üniversitesi ve Leibniz Enstitüsü’yle Ortak Uluslararası Sempozyum Düzenliyor.

Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyelerinin Almanya ve Avrupa’daki meslektaşlarıyla 2010 yılından beri düzenli olarak organize ettikleri ‚Health, Culture and the Human Body’ Sempozyumu’nun dördüncüsü bu yıl Almanya’nın Bremen şehrinde düzenlenecek. Çok sayıda uluslararası saygın bilimadamının katılacağı sempozyum 8-9 Eylül 2016’da tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu sempozyumun ana konusu Türkiye, Almanya ve Avrupa’daki mültecilerin sağlık sorunları. Konu etik, hukuki ve epidemiyolojik açıdan disiplinlerarası bir konseptle incelenecek. Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. İlhan İlkılıç bu konuda ‘Türkiye ve Almanya’yı son birkaç yıldan beri çok yakından ilgilendiren ve liderler seviyesindeki görüşmelerin ana konularından olan göçmenlerin sağlık sorunlarına sadece bilim adamlarının değil aynı zamanda sağlık politikacıların ve siyasilerin de ilgi göstereceğini umuyoruz.’ dedi.

Sempozyumun bildiri çağrı metnine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Call for Abstracts:

Migration, Health and Ethics – Challenges for Europe and the World

4th international and interdisciplinary conference on Health, Culture and the Human Body / 08-09 September 2016

Migration, Health and Ethics – Challenges for Europe and the World

İstanbul Üniversitesi © 2018 All Rights Reserved