İstanbul Üniversitesi 2016 EndNote Egitim Semineri

sunu1

Tez ve Makale Yazmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Üniversitemizce lisanslanarak sizlerin kullanımına sunulan, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlayabileceğinize dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma, makale yazım ve yayın sürecinizde sizlere yardımcı olabilecek EndNote yazılımının etkin kullanımına yönelik olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca Eğitim Semineri düzenlenecektir. Seminer tarih ve yer bilgisi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Researchsoftware eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek seminer organizasyonun sorunsuz yürütülebilmesi için https://researchsoftware.com/tr/seminar adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

İstanbul Üniversitesi – İstanbul

Tarih             : 11 Kasım 2016, Cuma

Saat               : 15:30-17:30

Yer                 : İSTEM Toplantı Salonu, Cerrahi Monoblok Poliklinik Girişi 1. Kat (Garanti Bankası üstü)

EndNote Nedir?

EndNote (Online); kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan, makale yazım sürecinizde 6000’ in üzerinde farklı bibliyografya (dergi) stili (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) ile atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan ve çalışmalarınızı yayınlamak için en uygun dergileri öneren özel bir veritabanı ve  bibliyografya yazılımıdır.

EndNote Eğitim Seminer İçeriği:

• EndNote ile kişisel bibliyografik veritabanı oluşturma
  • Online veritabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection, Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde)
  • Referans kaydı import seçenekleri (direct export (Google Akademik, Google Books vb.), import filtreleri ve pdf import)
  • Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma)
  • Tam metin pdf’lerden otomatik kaynakça oluşturma
  • Kişisel EndNote veritabanlarını düzenleme ve yönetme (seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme… )
  • Tez ve Makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma
  • EndNote ile makale yazımı (atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme…)
  • Referans ve Kütüphane paylaşımı
  • EndNote Manuscript matcher özelliği ile makale yayınlamak için en uygun dergi seçimi