İstanbul Tıp Fakültesi Antarktika’ya Ulaştı

itf

İstanbul Tıp Fakültesi Antarktika’da

Türk Antarktika Araştırma Seferine katılan dördü üniversitemizden olmak üzere değişik üniversitelerden 13 araştırmacımız Antarktika yarımadasında bulunan Galindez Adasında kurulu Ukraynalılara ait Vernadsky Araştırma İstasyonuna ulaşarak çalışmalarına başladı. Sefer ekibinin tıbbi sorumluluğunu yürüten Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalımız başkanı Prof. Dr. Şamil Aktaş, ”Şu ana kadar önemli bir tıbbi sorunla karşılaşmadık, beklediğimiz gibi Drake Boğazının zorlu deniz koşullarına karşı önceden öngördüğümüz biçimde önlemler aldık ve deniz tutmasını en hafif biçimde atlattık” dedi. Prof. Dr. Aktaş, yurdun değişik üniversitelerinden sefere katılan ekibin tamamının önceden hazırlanan standartlara uygun olarak muayenelerinin Fakültemizde yapıldığını, bu muayeneler sonucunda sefere katılma uygunluk raporlarının verildiğini, Fakültemizin kutup araştırmalarında ulusal sağlık merkezi olduğunu ve gelecekteki tüm sefer ve faaliyetlerde tıbbi verilerin Fakültemizde toplanacağını ve bunların bilimsel olarak değerlendirileceğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi © 2018 All Rights Reserved