ÖBAK’dan Haberler

öbak2014

ÖBAK’dan haberler

İstanbul Tıp Fakültesi Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü (ÖBAK) tarafından kulübe yeni katılan öğrencilerle tanışma ve kaynaşma amacıyla, kulüp danışmanı Prof. Dr. Ümit Türkoğlu’nun ve yaklaşık 40 öğrencinin katılımıyla ‘ÖBAK Tanışma Yemeği’ etkinliği düzenlendi. Tanışma yemeği, Sayın Rektör yardımcımız Prof. Dr. Recep Güloğlu’nun destekleriyle 31 Ekim Cuma akşamı İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

1984 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde kurulan ÖBAK, bilimsel çalışmalara ilgi duyan ve bu konuda çalışmak isteyen öğrencilerin bir araya geldiği, bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir kulüptür. Tıp fakültesi öğrencilerini, öğrenimlerinin erken evresinde bilimsel araştırma ile tanıştırmayı hedefleyen ÖBAK,  bu amaçla gerekli alt yapının sağlanmasına yönelik eğitimler düzenler, fakültedeki bilim insanları ile yakından tanışma ve çalışma fırsatı sağlayarak ilgili öğrencilere yol göstermeyi amaçlar.

1984 yılında genç araştırmacıların yaptıkları çalışmaların sunulduğu ulusal düzeyde gerçekleştirilen ilk kongreyi takiben ÖBAK kongreleri 1987’den itibaren iki yılda bir düzenlenen uluslararası tıp öğrenci kongresi olarak yerini almıştır.

Öğrencilerin özverili çalışmaları, öğretim üyeleri ile birlikte oluşturdukları bilimsel ortam ve onların destekleri ile ÖBAK, çalışmalarına devam etmekte olup,  bu konuda ilgi duyan öğrenci ve değerli fakülte hocalarının desteklerini beklemektedir.

İstanbul Üniversitesi © 2018 All Rights Reserved