Prof. Dr. Ali Yağız Üresin ICN (International Clinical Trial Center Network) Başkanı Seçildi

Fakültemiz Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı ve Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanı, İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yağız Üresin 30.08.2017 tarihinde Singapur’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında ICN (International Clinical Trial Center Network) Başkanı seçilmiştir.

ICN(Uluslararası Klinik Araştırma Ağı), akademik ve kamuya bağlı araştırma kuruluşlarını klinik araştırmaların geliştirilmesi ve planlanması konusunda işbirliği yapmaya teşvik eden ve bunların birbirleriyle iletişimini sağlayan bir yapıdır. ICN, dünya çapındaki klinik araştırma merkezlerinin deneyimlerini ve bilgilerini bir araya getirmektedir.

ICN’nin misyonu, ICN’e üye merkezleri klinik araştırma konusunda var olan yapılarını güçlendirmek ve global ulaşılabilirliklerini artırmaktır. ICN üyesi merkezler arasındaki yakın iletişim ve koordinasyon, klinik araştırma alanında söz sahibi olan kuruluşları bir çatı altında toplamaktadır.

ICN üyeleri arasında aşağıdaki kuruluşlar bulunmaktadır.

• Boston, ABD: Baim Klinik Araştırma Enstitüsü
  • Cambridge, Birleşik Krallık: Cambridge Klinik Denemeler Birimi, Cambridge Üniversite Hastanesi Vakfı
  • Freiburg, Almanya: Freiburg Klinik Denemeler Birimi, Freiburg Albert-Ludwigs-Üniversitesi, Freiburg Üniversite Hastanesi
  • Hong Kong, Çin: Klinik Denemeler Merkezi, Hong Kong Üniversitesi