Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Akılcı İlaç Kullanımı Hasta Eğitim Toplantısı

farma

Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Akılcı İlaç Kullanımı Hasta Eğitim Toplantısı

İTF Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı, Klinik Farmakoloji Bilim Dalı tarafından 29.05.2014 tarihinde akılcı ilaç kullanımı ile ilgili “Hasta Eğitim Toplantısı” gerçekleştirilmiştir. Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Şükrü ÖZTÜRK, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün AYSUNA ve yaklaşık 50 hastanın katılımıyla tamamlanan toplantıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yağız Üresin akılcı ilaç kullanımı ve klinik araştırmalar hakkında bilgi verdi.Prof. Dr. Aykan CANBERK hasta-hekim ilişkisine vurgu yaparak tedavide hasta uyumunun önemini vurguladı. Uzm. Dr. Z. Güneş ÖZÜNAL akılcı ilaç kullanım ilkeleri ve alternatif tedavi uygulamaları hakkında araştırma sonuçlarını sundu. Hastaların soru ve katkılarıyla zenginleşen toplantının sonunda hastalara İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgin Saydam’ın imzaladığı katılım sertifikası verildi.