“Tıbbi ve Biyomedikal Ürünlerde İnovasyon” Konulu Panel Gerçekleşti

innovasyon

1.GÜN

İnovasyon Lideri İstanbul Projesi kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte “Tıbbi  ve Biyomedikal Ürünlerde İnovasyon” konulu panel 11 Mayıs 2017 Perşembe günü, İstanbul Tıp Fakültesi Tevfik Sağlam amfisinde gerçekleşti. Moderatörlüğünü Prof.Dr.Nilgün Bozbuğa’nın yaptığı panelde, Prof.Dr.Bülent SAKA, Doç.Dr.Fuat BİLGİLİ, Yrd.Doç.Dr.Leyla TÜRKER ŞENER, Yrd.Doç.Dr.Özge AKBULUT ve Dr.Erşen KAVAK konu ile ilgili sunumlarıyla yer aldılar. Panel sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi. Panele Trakya, Tekirdağ, Çanakkale, Konya ve Bozok Teknoparklarının temsilcileri de yer aldı. Panel öncesi katılımcılar ile İÜ 3B Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım Laboratuvarı (TETLAB) da gezildi ve yeni iş birliklerine yönelik adımlar atıldı.

2.GÜN

12 Mayıs’ta İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Tesislerinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yıldız Teknopark ve İstanbul Tıp Fakültesi işbirliğinde Teknokent temsilcileri ile gerçekleşen Prototipleme Atölyeleri ve Patent toplantısında Adres patent üniversite, TTO ve OSB müdürü Seval Yılmaz yeni patent kanunu ve FSMH süreçlerine etkisi, özel sektör temsilcilerinden Makerhane kurucularından Yasir ÇİÇEK ise Maker Laboratuvarı nasıl kurulur başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

FOTOĞRAFLAR