ReferenceError: Can't find variable: globalThis https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-V9HQ9RVE4S:147 TypeError: null is not an object (evaluating 'n.style') https://service-cms.istanbul.edu.tr/api/webclient/js?site=DF4A4E4951DF4021BAAC0BC862CA5CCB:1 in toggleBackTopVisibility Error: [ng:areq] Argument 'CbotController' is not a function, got undefined http://errors.angularjs.org/1.5.3/ng/areq?p0=CbotController&p1=not%20a%20function%2C%20got%20undefined assertArg@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:18988:91 assertArgFn@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:18998:12 $controller@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:27147:20 setupControllers@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:26282:45 nodeLinkFn@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:26080:48 compositeLinkFn@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:25477:23 publicLinkFn@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:25357:45 https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/disabled-app-5a914f0f69.min.js:1:29345 processQueue@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:32901:30 https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:32917:39 $eval@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:34169:28 $digest@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:33985:36 $apply@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:34277:31 done@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:28598:53 completeRequest@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:28796:15 requestLoaded@https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:28737:24 undefined https://istanbultip.istanbul.edu.tr/js/vendor-21e2c57158.min.js:30568 İstanbul Üniversitesi| İstanbul Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Akademik Kadro




İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

Ağız Yüz ve Çene Cerrahisi Anabilim dalı

Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi; ağız, yüz ve çene, ayrıca baş ve boyun bölgelerini ilgilendiren dişlerle ilgili olmayan kist ve tümörler, doğumsal anomaliler, travmatik (kazalarla oluşan), enfeksiyöz (iltihabi) hastalıklarla ilgilenen modern, farklı cerrahi branşlarla birlikte çalışmayı ilke edinmiş bir cerrahi branş olarak hizmet vermektedir. Tüm yaş gruplarını kapsayan bir cerrahi branş olup gerekli durumlarda tıp ve diş hekimliğinin diğer branşlarıyla da işbirliği içinde çalışmaktadır.

İlgili çalışma alanlarımız olarak; Ağız, Yüz, Çene, Baş ve Boyun bölgesinde oluşan yumuşak ve kemik doku enfeksiyonları ile burun ve sinüs bölgesine ait enfeksiyonların teşhis ve tedavisi, Tükrük bezlerine ait hastalık ve enfeksiyonların tedavisi, Çene eklemi (Temporomandibular eklem) hastalıklarının teşhis ve tedavisi, Çene ve yüz kemiklerinin gelişimsel bozukluklarının tedavisi, Çeneye ve yüze ait her türlü kist ve tümörlerin tedavisi, Çene ve yüz bölgesi kırıklarının teşhis ve tedavisi, Yüz, baş ve boyun bölgesi cilt kanserlerinin teşhis ve tedavisi ayrıca Yüz, baş, boyun ve ağız içi bölgelerinin çeşitli cerrahi tedavilerine ilave olarak bu bölgelere(burun, göz kapağı, yüz ve boyun) yönelik çeşitli estetik ameliyatları sayabiliriz.

Kliniğimizde poliklinik hizmetlerinin yanı sıra hasta yatışı ve takibi de yapılmaktadır. Ağız Yüz ve Çene Cerrahisi Anabilim dalımız, fakültemiz bünyesinde 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren ameliyathane ve yataklı servis hizmetlerine ve 20 Mayıs 2019 tarihinde de poliklinik hizmetlerine monoblok cerrahi binamızda başlamıştır. Türkiye’de alanında ilk ve tek olan Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi Anabilim dalımızın bünyesinde KBB hastalıkları kökenli ve aynı zamanda Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi uzmanlığına sahip Prof. Dr. Sedat Aydın, yine KBB uzmanı olan Doç. Dr. Mehmet Gökhan Demir ve Diş hastalıkları kökenli Ağız Diş ve Çene cerrahisi uzmanı olan Doç. Dr. Erol Cansız bulunmaktadır.

(Önemli not: Ağız Yüz ve Çene Cerrahisi Anabilim dalımızda dişler ile ilgili hiçbir işlem yapılmamaktadır. Bu konuda Diş Hekimliği Fakültemizin web sitesinden randevu alınması sonradan yaşanacak olumsuz durumların gerçekleşmemesi açısından halkımıza önemle duyurulur.)  

Prof. Dr. Sedat Aydın (Anabilim Dalı Başkanı)

İletişim:  +90 (212) 414 20 00 / 33424

Online Randevu İçin: https://itfrandevu.istanbul.edu.tr/


ANESTEZİYOLOJİ ve REANİMASYON ANABİLİM DALI

Akademik Kadro


TARİHÇE

Anabilim dalımız 1967 yılında Anestezi ve Reanimasyon Kürsüsü olarak kurulmuştur. İlk başkanlığına anestezi bünyesinde profesör ünvanlı öğretim üyesi olmadığı için Genel Cerrahi Kürsü Başkanı Prof. Dr. Halit Ziya Konuralp getirilmiş, ancak kürsü yönetimi Doç. Dr. Faruk Or tarafından yapılmıştır. Doç. Dr. Cemalettin Öner’ in de kürsüye atanmasıyla öğretim üyesi sayısı ikiye çıkmış 1971 yılında profesörlüğe yükseltilen Cemalettin Öner kürsü başkanlığına getirilmiştir. Bu tarihte kürsüde iki öğretim üyesi yanı sıra bir uzman ve dokuz asistan görev yapmaktaydı.

Prof. Dr. Cemalettin Öner’in kürsü başkanlığında bulunduğu 1971-1988 dönemi anabilim dalımızın tarihinde kurumlaşma, altyapı oluşturulması ve modernizasyon yönünde büyük atılımların yapıldığı dönemdir. Prof.Dr. Cemalettin Öner 1971 yılında Fakültemizin ilk yoğun bakım ünitesini kurmuş, geliştirmiş ve döneminin en üst düzey servisi haline getirmiştir. Akademisyen, uzman, asistan yoğun bakım hemşiresi ve yardımcı personel kadrolarının eğitiminin yanı sıra ülkenin en geniş yazılı kaynaklarına sahip kürsü kütüphanesi de bu dönemde kurulmuştur. 1988 yılında Prof.Dr. Cemalettin Öner’in emekli olmasıyla boşalan Anabilim Dalı başkanlığına onun öğrencilerinden olan Prof. Dr. Kutay Akpir atanmıştır. Altyapısı, kadrolaşması ve ihtisaslaşması tamamlanmış yeterli birikim ve deneyimlere sahip anabilim dalımızda 1990 yılında ülkemizin ilk yataklı Ağrı servisi açılmıştır. 1990 yılında Anestezi Polikliniği açılarak günü birlik hastaların ve yatış öncesinde diğer cerrahi hastalarının anestezi öncesi muayeneleri yapılmaya başlanmıştır. 21 yıl Anesteziyoloji Anabilim Dalı başkanlığında başarı ile görev yapan Prof. Dr. Kutay Akpir 2009 yılında emekli olmuştur. 2009 yılında Anabilim Dalı başkanlığına Prof Dr. Lütfi Telci seçilmiştir. Anabilim Dalımız bilimsel gelişme süreci içinde kurumsallaşmasını tamamlayarak 2005 yılında Algoloji Bilim Dalı ve Yoğun Bakım Bilim Dalı’nın kurulmasını gerçekleştirilmiştir. Gene bu süreçte 2015 yılında ESA tarafından yapılan ziyaret sonrası Anabilim Dalımız akredite edilmiş ve “Mükemmeliyet Merkezi” olarak tescillenmiştir. Prof. Dr. Lütfi Telci, 2017 yılında emekli olmuş ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD başkanlığına bu görevi halen sürdürmekte olan Prof. Dr. Kamil Mehmet Tuğrul seçilmiştir. 


MİSYON

İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji AD olarak misyonumuz Anestezi, Yoğun Bakım ve Algoloji alanlarında üstün nitelikli uzman hekim yetiştirmek, yüksek standartta sağlık hizmeti sunmak ve kliniğe yol gösteren bilimsel etkinliği sürdürmektir.

VİZYON
Bilimsel araştırma, uzmanlık eğitimi ve yenilikçi sağlık hizmeti sunumunda ulusal düzeyde en önde gelen referans merkezi, uluslararası alanda da kabul gören bir akademik merkez haline gelmektir.

EĞİTİM

Mezuniyet Öncesi Eğitim
Ana Bilim dalımız mezuniyet öncesi eğitim kapsamında Tıp Fakültesi öğrencilerine 6 yıllık eğitimlerinin 4 yılında çeşitli dersler vermektedir. 1.sınıf öğrencilerine Tıbba Merhaba Diliminde Hasta Bakımı ile İlk ve Acil Yardım dersleri, 2. Sınıf öğrencileri için yapay solunumun esasları ve yapay solunum ekipmanları dersleri; 3. Sınıflar için Solunum diliminde “Oksijen tedavisi ve Kan Gazlarının Değerlendirilmesi” ile Kan-Lenfoid diliminde “Kan Transfüzyonu” dersleri verilmekte ve uygulamalı eğitim yaptırılmaktadır. 5. sınıf öğrencilerimizin 6 haftalık Anesteziyoloji stajı bulunmaktadır. Bu staj içinde öğrencilerimize anesteziyolojinin temel bilgileri, acil ve kritik hastalara yapılması gerekli tedavilerin teorik bilgileri, kardiyo-pulmoner resüsitasyonun teorik esasları, ağrı biliminin temel bilgileri ve genel tıp bilgisi içinde yer alan önemli konulara ilişkin teorik dersler sunulmakta, ameliyathane, yoğun bakım, algoloji ve kardiyopulmoner resüsitasyon beceri laboratuarında öğretim üyesi uygulamaları yaptırılmaktadır.

Mezuniyet Sonrası Eğitim

Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlık eğitimi 5 yıllık bir program olup asistanlar bu beş yılın önemli bir bölümünü değişik cerrahi disiplinlerde klinik içi rotasyon olarak geçirmektedir. Klinik içi rotasyonlarda ayrıca 1 yıl Yoğun Bakım 4 ay Algoloji rotasyonu söz konusudur. Dış rotasyon olarak ise 1’er aylık Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları rotasyonu tamamlanmaktadır. Sahadaki bu eğitimin yanısıra teorik dersler, seminerler, olgu tartışmaları, makale değerlendirme toplantıları ve mortalite-morbidite-kritik olay toplantıları gibi yapılandırılmış eğitim faaliyeti gerçekleştirilmektedir. Ayrıca her uzmanlık öğrencisi yılda iki kez düzenlenen “Kardiyopulmoner Resüsitasyon” “Zor Hava Yolu Yönetimi” “Kadavra üzerinde Periferik Sinir Blokları” İntraoperatif Mekanik Ventilasyon-Tek Akciğer Ventilasyonu” ve “Travma” kurslarını tamamlamak zorundadır. Yan dal uzmanlık eğitim programları ise 3’er yıllık Yoğun Bakım Yan Dal eğitimi ve Algoloji Yan Dal eğitimidir

HİZMET

İTF Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı İstanbul Tıp Fakültesi’nin tüm cerrahi bilim dallarına ait 40 ameliyathanede ve ameliyathane dışı çeşitli tanı ve tedaviye yönelik girişimlerde anestezi uygulamalarını sürdürmekte yıllık yaklaşık yirmibeşbin hasta bu yolla hizmet almaktadır. Yoğun Bakım Bilim Dalına ait 16 yataklı yoğun bakım ünitesi yılda 1000-1200 hastayı kabul etmektedir. Ayrıca Nöroşirurji Yoğun Bakım ünitesi, Acil Cerrahi Yoğun Bakım ünitesi ve Ortopedi ve Travmatoloji Yoğun Bakım ünitesi Anabilim Dalımız öğretim üyeleri ve uzmanlarının ilgili Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve uzmanlarıyla işbirliği içerisinde sevk ve idare edilmektedir.

Algoloji Bilim Dalı yataklı servisi ve polikliniği hem ayaktan hasta takip ve tedavisi hem de girişimsel tedaviler sonrası yataklı tedavi hizmetlerini 12 yataklı servis, bir ameliyathane ve poliklinikten oluşan ünitesinde sürdürmektedir.

Anestezi polikliniğimiz ameliyat öncesi hasta değerlendirmesi ve ilgili kliniklerle konsültasyonları düzenlemekte yıllık yaklaşık 10bin hasta poliklinikte hizmet almaktadır.

İLETİŞİM

Telefon: 0212 6318767
e-mail : itfanesteziyoloji@istanbul.edu.tr


   

Akademik Kadro


TARİHÇE

İstanbul Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği 1952 yılında, Prof. Dr. Bülent Tarcan tarafından kurulmuş, ülkemizin ilk ve en köklü beyin ve sinir cerrahisi kliniklerinden biridir.

Genel cerrahi doçenti olarak İstanbul Tıp Fakültesi’nde görev yapmakta olan ve İngiltere’de Prof. Northfield’in yanında nöroşirürji eğitimi alan Prof. Dr. Bülent Tarcan, II. Cerrahi Kliniği içinde bir beyin ve sinir cerrahisi servisi oluşturarak günümüzdeki kliniğin temellerini atmıştır.

Kısıtlı olanaklara  rağmen, yılgınlık göstermeden ve fedakarlıklarla pek çok kranyal ve spinal ameliyat sistemli bir şekilde 1952 yılından,  ‘’Profesörler Kurulu’’ kararı ile bağımsız bir ‘’kürsü’’ haline dönüştüğü 13 Nisan 1968 yılına kadar, 2. Cerrahi Kliniği içinde yapılmıştır.

1969 yılında Nöroşirürji Kürsüsü’ne, genel cerrahi ihtisası sonrası İngiltere Glasgow’da nöroşirürji eğitimi almasının ardından yurda dönen, Dr. Umur Kaya, takiben Amerika’da Prof. Paul Bucy’nin yanında nöroşirürji ihtisası yaptıktan sonra yurda dönen Prof. Dr. Hüsamettin Gökay ve başasistan olarak klinikte çalışmaya başlayan Dr. Beyhan Özden katılmıştır. Daha sonra ihtisas yapmak üzere kliniğe alınan Dr. Cengiz Aslan, Dr. M. İnan Turantan, Dr. Kıraç Türker ve Dr. Ali Tuncay Canbolat’la da kürsü eğitim kliniği halini almıştır.

1976 yılından sonra beyin ve sinir cerrahisi kliniği, bir zamanlar “Regie” idaresine, daha sonra İstanbul Tıp Fakültesi III. Dahiliye Kliniğine ev sahipliği yapan ve şu anda Spor Hekimliği ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nın bazı ünitelerini barındıran binaya,1982 yılında ise Nöroloji Anabilim Dalı ile birlikte ‘’Nörolojik Bilimler Merkezi’’ olarak inşa edilen ve halen  hizmet vermeye devam ettiği binaya taşınmıştır.

Bu binada zamanın anlayışına uygun ileri nöroradyoloji (bilgisayarlı tomografi, anjiografi ve miyelografi) üniteleri, ameliyathane ve nöroyoğun bakım donanımı olan ve Nöroloji Anabilim Dalı ile iç içe çalışan bir merkez oluşturulmuştur. Ameliyathane ve yoğun bakım bölümleri 2000 yılında tamamen yenilenerek klinik, fiziki ve teknolojik gelişmeler açısından güncel hale getirilmiş, 2008 yılında intraoperatif bilgisayarlı tomografi ve nöronavigasyon sistemleri tıbbi cihaz parkına eklenmiştir.

İstanbul Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği 2006 tarihinde Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği (EANS) uzmanlık tavsiye ve akreditasyon alt-komitesi(JRAAC) tarafından denetlenmiş ve uzmanlık eğitimi açısından Avrupa Birliği’ne akredite olmuş, akreditasyon 2015 yılında yenilenmiştir.


MİSYON VİZYON

Misyonumuz;
Kliniğimizin ana amacı; tıp ve uzmanlık öğrencisi eğitiminde dünya standartlarını yakalamak, hastalara 3. Basamak sağlık hizmetini mümkün olan en iyi ve güncel tedavi seçenekleri ile sunmaktır. Önceliğimiz, hizmet hastanesi mantığı ile hareket edip fazla hasta sayısına ulaşmak değil, tedavisi zor ve yaygın olmayan, ileri teknik ve beceri gerektiren tedavi yöntemlerini ülkemizin hizmetine sunmaktır.

Ayrıca alanımızdaki yeni gelişmeler takip edilmekte, tedavi hizmetlerinin yanında bilimsel araştırmalarla da akademik dünyada ön sıralarda yer almak için gayret göstermekteyiz.

Vizyonumuz;

Beyin ve sinir cerrahisi alanında ‘’en iyi’’ ye ulaşmak için çalışmak, bilgi üretmek ve ve ürettiğimiz bilgiyi halkımız ve akademik dünya ile paylaşmak temel vizyonumuzdur.

EĞİTİM

EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Mezuniyet öncesi

Kliniğimizde Tıp Fakültesi öğrencileri 5. sınıfta 10 saat süren kısıtlı eğitimleri süresince teorik eğitim almaktadırlar. Teorik ders olarak; Merkezi Sinir Sistemi Kan Dolaşımı, Kafa İçi Basınç Artması Sendromu, Medulla Spinalis Travmaları, Disk Hernileri, Kafa Travmaları, Hidrosefali, Cerrahi Serebrovasküler Hastalıklar, Kafa İçi Urları, Santral Sinir Sistemi Konjenital Malformasyonları, Santral Sinir Sistemi Enfeksiyonları, Medulla Spinalis Bası ve Urları, Streotaktik ve Fonksiyonel Nöroşirürji, Periferik Sinir Cerrahisi, Nöroendokrin Cerrahisi konuları anlatılmaktadır. Beyin ve sinir cerrahisi için tanımlanmış pratik ders saati olmamakla birlikte istekli öğrencilerin ameliyatları izlelemelerine, polikliniklerde  ve yatan hastalarda nörolojik muayene yapmalarına ve acil konsültasyonlarına gözlemci olarak katılımlarına olanak sağlanmaktadır.

Öğrenciler talepleri halinde son sınıfta seçmeli stajlarını kliniğimizde yapabilir ve beyin ve sinir cerrahisi uzmanlığı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

 Mezuniyet sonrası

Uzmanlık Eğitim Programı

Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS) ile uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan asistanlar 5 yıl süren eğitimleri boyunca TUKMOS tarafından yayınlanan çekirdek beyin ve sinir cerrahisi eğitim programı (versiyon 2.1) ve Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nce(EANS) belirlenen eğitim programı (EANS JRAAC 2015/34) temelinde ancak bu programların da ilerisinde eğitime tabi tutulurlar. İlk yıllarında; klinik adaptasyon ve rutin servis işlerinin takip etmeleri, seminer ve derslere katılmak suretiyle ana nöroşirürji konularında genel bilgi sahibi olmaları ve de bazı temel nöroşirürji prosedürlerini yapmaları sağlanır. İkinci yılda; Kranyotomi açılması ve kapanması ve travma cerrahisi ameliyatlarını yapmaları, poliklinik hizmetlerini yerine getirmeleri, Nöroloji ve Patoloji ve Anestezi gibi diğer daha kısa rotasyonları tamamlamaları, klinik ve deneysel araştırma projelerinde yer almaları amaçlanır. Üçüncü yılda; Acil Cerrahi rotasyonunu ve  Nöroradyoloji rotasyonunu tamamlayan asistanlardan artık kıdemli asistan olarak majör nöroşirürjikal vakalarda birinci asistans yapabilmesi ve nöroşirürjikal bir vakada değerlendirme ve ameliyat planlamasını yapabilecek halde olması beklenir. Sonraki yıllarda şef asistan statüsünde olan asistanlara klinik ve cerrahi işlerde ana sorumluluk verilir ve yakın gözlem altında pediatrik, nörovasküler, kafa tabanı ve fonksiyonel nöroşirürji vakaları yaptırılır.


HİZMETLER

Kliniğimizde yılda 1000’in üzrinde ameliyat yapılmakta, 5000’in üzrinde hastaya poliklinik hizmeti verilmektedir. Yatak doluluk oranı her dönemde % 100 seviyesinde seyretmektedir.

Her gün 3 ameliyathane odası ile hizmet verilen ameliyathanemizde 3 adet cerrahi mikroskop(1 adet Leica, 2 adet Zeiss), 2 adet marka Nöroendoskop(Karl Storz),  intraoperatif bilgisayarlı tomografi cihazı, nöronavigasyon cihazı, nöromonitorizasyon cihazı  ve doppler ultrasonografi cihazı bulunmaktadır.

Ayrıca nöroyoğun bakım ünitemiz yataklarımızdan biri de epilepsi cerrahisi için video EEG cihazı ile donatılmıştır.

AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

 ULUSAL

Kliniğimiz, ülkemizde faaliyet gösteren Türk Nöroşirurji Derneği ve Sinir Sistemi Cerrahisi Derneği’nin hem yönetimine hem de bilimsel faaliyetlerine aktif şekilde katkı sağlamaktadır.

ULUSLARARASI

Kliniğimiz Avrupa Nöroşirurji Birliğine ilk akredite olan kliniklerdendir ve akreditasyonu halen devam etmektedir. Çeşitli ülkelerden beyin ve sinir cerrahisi konusunda kendini geliştirmek isteyen öğrenci, asistan ve akamedisyenler bilgi ve tecrübelerini arttırmak için kliniğimizi ziyeret etmektedirler.


BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

ÖZEL İLGİ ALANI

Öğretim üyelerimiz Nöroşirürji disiplini içinde yer alan konuların tümüne hakim olmaları ve uygulamalarının yanı sıra, Dr. Orhan Barlas ağrı cerrahisi, hidrosefali, nöroonkolojiye, Dr. Nail İzgi nöroşirürjikal onkoloji, merkezi sinir sistemi enfeksiyonları ve vasküler cerrahiye, Dr. Faruk Ünal spinal cerrahi, kranyovertebral kavşak cerrahisi, vasküler cerrahi, kafa tabanı cerrahisi, Dr. Kemal Hepgül ağrı cerrahisi, pediatrik nöroşirürji ve konjenital malformasyonlara, Dr. Altay Sencer epilepsi cerrahisi, pediatrik nöroşirürjiye özellikle ilgi duymaktadır.

SERTİFİKA PROGRAMLARI

LABORATUVAR

PROJELER

Ulusal projeler

Uluslararası projeler

İLETİŞİM

Tel+90 212 414 20 00 - 30302
 +90 212 631 16 18
Fax+90 212 534 02 52
Web- adresiwww.itfnorosirurji.com

Akademik Kadro

Çocuk Cerrahisi Bilim Dalı

1. Çocuk ÜrolojisiBilim Dalı BaşkanıProf.Dr.Feryal GÜN SOYSAL


TARİHÇE

İstanbul Tıp Fakültesi, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, 6 Eylül 2003 tarihinde, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'na bağlı olarak, Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı ise 20 Mayıs 2003 tarihlerinde kurulmuştur. Öğretim üyelerinin yabancı ülkelerde eğitim ve hizmet sertifikaları vardır ancak anabilim dalımızın uluslararası akreditasyonu yoktur.

Kliniğimizde yenidoğan cerrahisi, pediatrik onkolojik cerrahi, pediatrik gastroentero-hepatik cerrahi, üst ve alt üriner sistem cerrahisi, endokrin cerrahisi ve cinsel gelişim sorunlarına bağlı ürogenital sistem anomalilerin düzeltilmesi, laparoskopik ve endoskopik cerrahi uygulanmaktadır. Acil ve elektif hastalar için randevusuz çalışan bir ameliyathanemiz, bir polikliniğimiz, 30 yataklı (4 küvöz, 2 yoğunbakım yatağı dahil) servisimiz ile hizmet vermekteyiz.

Tıpta Uzmanlık Yönetmeliğine göre Genel Cerrahi, Patoloji, Anestezi, Ortopedi, Üroloji rotasyonları ile beş yıl süren tıpta uzmanlık eğitimi vermekteyiz. Her akademik yıl boyunca uzmanlık öğrencileri ve ilgili anabilim dalı öğretim üyelerinin katılımı ile her Çarşamba saat 08.00-09.00 arasında eğitim toplantıları (seminer, olgu sunumu, mortalite, morbidite) düzenli olarak yapılmaktadır. Ayrıca haftalık ve aylık olarak pediatrik onkoloji, pediatrik enfeksiyon, pediatrik endokrinoloji, pediatrik nefroloji, pediatrik acil ve yoğunbakım, pediatrik gastroenteroloji toplantıları yapılmaktadır. Kliniğimizde üç öğretim üyesi (profesör), bir uzman, beş uzmanlık öğrencisi (asistan) görev yapmaktadır. Onbeş hemşiremiz, on hastabakıcımız ve dört memurumuz görev yapmaktadır. Kliniğimiz kurucularından iki öğretim üyesi (Prof Dr Alaaddin Çelik ve Prof Dr Tansu Salman) emekli olmuştur.

Sertifika programları ve uzmanlık eğitim programı mezuniyet öncesinde bildirilmiştir. Tıp öğrencileri için 3.sınıfta kliniğe giriş 2 ders ve 5.sınıf için senede 14 kez tekrarlanan 5 gün kuramsal ve uygulamalı imza karşılığı katılımın sağlandığı sonunda sınavın yapıldığı öğrenci eğitimi sağlanmaktadır.

MİSYON VİZYON

MİSYON

Hekimliğin temel kurallarına göre çocuk yaş grubundaki hastalara acil ve elektif koşullarda cerrahi sağlık hizmeti vermek, prenatal tanı ile yenidoğan cerrahisinde tanı-transport ve tedavi gecikmelerini önlemek, uygun vakalarda önleyici tedavi yapmak, fakültemizde son yıllarda gereksinimi artan çocuk organ transplantasyonuna katkıda bulunmak.

VİZYON

Çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisi alanlarında öncü kurum olmak.

EĞİTİM

MEZUNİYET ÖNCESİ
Her Çarşamba saat 08.00-09.00 arası seminer, mortalite-morbidite ve vaka toplantısı yapılmaktatır. Ayrıca haftalık ve aylık kliniklerarası periyodik pediatrik onkoloji, pediatrik infeksiyon, pediatrik endokrinoloji, pediatrik nefroloji, pediatrik acil ve yoğunbakım, pediatrik gastroenteroloji toplantıları yapılmaktadır.

MEZUNİYET SONRASI
Aylık Marmara Bölge Toplantısı (her ayın ilk Salı günü) Baltalimanı Sosyal Tesisleri

HİZMET

Çocukların cerrahi hastalıklarının tanı ve tedavisi sağlanmaktadır.

KONSÜLTASYON

Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalının tüm bölümleri, Nöroşirürji, Ortopedi, Kalp Damar Cerrahisi, Üroloji, Plastik Cerrahi Anabilim Dallarına fakülte içinde (gelecekte Esnaf Hastanesi’nde) konsültasyon hizmetimiz vardır.

İLETİŞİM

Tel+90 212 414 22 22
Dahili+90 212 414 20 00 - 32265
Fax+90 212 414 22 59
E-postaitfcocer@istanbul.edu.tr


Genel Cerrahi̇ Anabilim Dalı

Akademik Kadro

TARİHÇESİ

1939 yılında Yukarı Gureba (bugünkü Çapa klinikleri) hastane haline getirildi. Önce II.Şirurji‘nin bir servisi açıldı, ardından 1942’de cerrahi kliniklerinin tümü ve Dahiliye bu kampüse taşındı. Daha sonra, Haseki’deki kliniklerinin tümü zamana yayılarak Yukarı Gureba’ya ve Cerrahpaşa’ya götürüldü.

1942 yılında:

I.Şirurji Cerrahpaşa’da

II.Şirurji  “Yukarı Gureba yani Çapa Klinikleri”ndedir.

Burhanettin Toker’in vefatı sonrası 1951’de yeni bir bölünme ile Tıp Fakültesinin Cerrahi kliniklerinin sayısı 4’e çıkartıldı.

I. ve III. Cerrahi klinikleri Cerrahpaşa’da,

II. Cerrahi ve resmi adı ile Tedavi ve Eksperimental (resmi olmayan adı ile IV. Cerrahi) klinikleri ise yukarı Gureba Hastanesi’nde (Çapa) yer aldı.

I.Cerrahi Ord. Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan

II.Cerrahi Ord. Prof. Dr. Kemal Atay

III.Cerrahi Ord. Prof. Dr. Fahri Arel

IV.Cerrahi (Tedavi ve Eksperimental Cerrahi) Prof.Dr.Şinasi Hakkı Erel.

Doç. Dr. Halit Ziya Konuralp, Doç. Dr. Şinasi Güçhan ve Doç. Dr. Bülent Tarcan çalışmalarını II. Cerrahi Kliniğinde sürdürdüler. Prof. Dr. Şinasi Hakkı Erel’den boşalan Tedavi ve Eksperimental Cerrahi Kliniği direktörlüğüne ise Doç. Dr. Süleyman Dirvana getirildi.

1977’de yeni bir yasal düzenleme ile “bir fakültede aynı adı taşıyan birden çok kuruluş olamayacağı” için cerrahi ve iç hastalıkları kliniklerinin sayısı bire indirildi.

Böylece İstanbul Tıp Fakültesi’nin cerrahi kliniği “Cerrahi Kürsüsü” oldu ve 1982 sonrasında bu oluşumun adı “ İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı” şeklini aldı. Anabilim dalında Travma ve Acil Cerrahi, Endokrin Cerrahi, Meme Cerrahisi, Gastrointestinal Cerrahi, Karaciğer Pankreas ve Safra Yolları Cerrahisi, Genel Cerrahi ve Periferik Damar Cerrahisi ile Transplantasyon seksiyonları bulunmaktadır.

Kliniğimizde görevli öğretim üyesi sayısı 30, tıpta uzmanlık öğrencisi sayısı 45’tir. Toplam 194 yatağı, 9 ameliyathanesi, elektif ve acil endoskopi üniteleri bulunmaktadır. Yıllık yatan hasta sayısı 10000, ameliyat sayısı 4000, poliklinik 50000 civarındadır. Karaciğer Pankreas ve Safra Yolları Cerrahisi seksiyonunda karaciğer nakli, Endoskopi birimlerinde gastroskopi, kolonoskopi, anal manometri, ERUS ve ERCP işlemleri yapılmaktadır.

Kliniğimizin yürüttüğü toplantılar;

Medikoşirurji Konseyi (Genel Cerrahi – İç Hastalıkları ortak toplantısı) (Pazartesi günleri)

Gastrointestinal Cerrahi – Onkoloji Konseyi (Salı günleri)

Klinik içi eğitim toplantıları (Çarşamba günleri)

Meme Cerrahi – Onkoloji Konseyi (Cuma günleri)

Asistan eğitim seminerleri (Cumartesi günleri)

MİSYON

Son başvuru merkezi olarak tüm ülkeye mükemmellik düzeyinde hasta bakım ve tedavi hizmeti veren, en iyi öğrenci ve uzmanları yetiştiren, branşlaşma ve bilimsel araştırmalara öncülük eden klinik olmak

VİZYON

Türkiye’nin en çok tercih edilen uzmanlık eğitimi programına sahip olmak

AMAÇ

Ülkemizin gereksinimi olan nitelikli uzmanları yetiştirmek

HEDEFLER

Uzmanlık öğrencilerinin hasta bakım ve tedavisinde giderek artan biçimde sorumluluk ve yetkinlik kazanmalarını sağlamak

Uzmanlık öğrencilerinin cerrahide teknolojik gelişmelere ve cerrahın giderek artan çok yönlü rolüne uyumlu yetişmelerini sağlamak

Uzmanlık öğrencilerinin uygulamalarda kanıta dayalı tıp prensiplerini özümsemelerini sağlamak

Uzmanlık öğrencilerinin bilimsel araştırma yöntemlerini kavramalarını sağlamak

Eğitimin yaşam boyu sürdürülmesinin, güncel kalmak için bilimsel yayınların takibinin önemini kavramalarını sağlamak

Uzmanlık öğrencilerinin iletişim kuran, öğrenen ve öğreten, değer ve sorumluluk sahibi olan, ekip çalışmasının değerini bilen, aynı zamanda yöneticilik özelliğine sahip olan birer hizmet sunucusu ve sağlık koruyucusu olarak yetişmelerini sağlamak

DEĞERLER

Saygı, ekip çalışması, mükemmellik

GÜÇLÜ YANLAR

Türkiye’nin ilk cerrahi kliniği olması

Deneyim

Branşlaşma

Güçlü akademik kadro

Tüm ülke için sevk merkezi olma özelliği

Geniş hastalık yelpazesi

Herbiri ülkede öncü multidisipliner ortam

Eğitim ve araştırma geleneği


EĞİTİM

İSTEM tarafından, tıpta uzmanlık öğrencilerine ve mezuniyet sonrası eğitim programlarıyla temel laparoskopik cerrahiye  ait bilgi ve becerinin kazandırılmasına yönelik eğitim programları yürütülmektedir.

Kliniğimizin yürüttüğü toplantılar;

Medikoşirurji Konseyi (Genel Cerrahi – İç Hastalıkları ortak toplantısı) (Pazartesi günleri)

Gastrointestinal Cerrahi – Onkoloji Konseyi (Salı günleri)

Klinik içi eğitim toplantıları (Çarşamba günleri)

Meme Cerrahi – Onkoloji Konseyi (Cuma günleri)

Radyoloji toplantıları (Hafta içi her gün)


HİZMET

Kliniğimiz yıllık yaklaşık 10.000 yatan hasta; 4.000 ameliyat ve 50.000 poliklinik sayıları ile hizmet vermektedir.


İLETİŞİM

Tel+90 212 414 20 00 – 31183
E-postaitfgenelcerrahi@istanbul.edu.tr

Akademik Kadro


TARİHÇE

İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı; 2000 yılının Kasım ayında, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan ayrılarak, Prof. Dr. Göksel KALAYCI tarafından kuruldu. 2004 yılı Kasımında Türkiye’de ilk kez ardışık akciğer nakli operasyonu uygulandı. 11 Kasım 2005’te Prof. Dr. Göksel KALAYCI’nı katledilerek vefatından sonra, Prof. Dr. Şükrü DİLEGE ve Prof.Dr. Alper TOKER’in öğretim üyeleri olarak çalıştıkları Anabilim Dalı’da videotorakoskopi yardımlı cerrahi ile akciğer kanserinde lobektomi-segmentektomi operasyonları ve timoma rezeksiyonu operasyonu Türkiye’de ilk kez uygulandı.

MİSYON VİZYON

Misyon – Vizyon

Misyonumuz; Ülke standartlarının üzerinde, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri standartlarında hizmet vermek, asistan yetiştirmek, dünya ve ülke tıbbına katkıda bulunacak araştırmalar yapmak ve sonuçlarını paylaşmaktır.


EĞİTİM

Mezuniyet Öncesi Eğitim Programları Mezuniyet Öncesi Eğitim Programları

5.Dönem  Toraks Travmaları

Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanserinin Cerrahisi

Akciğerin Diğer Tümörleri ve Metastatik Tümörlerin

Cerrahi Tedavisi   Akciğerin Paraziter Hastalıkları

Transplantasyon ve Amfizem Cerrahisi

Mediastinal Tümörler

Trakea Cerrahisi

Plevra Hastalıkları

Toraks Outlet Sendromu

3. Dönem  Akciğerin Konjenital Hastalıkları

Akciğer Hastalıklarında Tanı Yöntemleri

Mezuniyet Sonrası Eğitim Programları

Her yıl kasım ayının ikinci haftasında  Prof. Dr. Göksel KALAYCI anısına Mezuniyet Sonrası Eğitim Programları düzenlenmektedir.


HİZMET

Özel Araştirma Ve Hizmet AlanlarıÖzel Araştirma Ve Hizmet AlanlarıGöğüs Cerrahisi branşının içerdiği tüm operasyon alanlarında; akciğer, mediasten, özefagus, diyafram, göğüs duvarı operasyonları kliniğimizde uygulanmaktadır. Akciğer ve mediasten cerrahisinde günümüzde giderek önem kazanan videotorakoskopik girişimler yüksek oranda yapılmaktadır.
Özel araştırmalar olarak akciğer kanserinde neoadjuvan tedavilerle kombine edilen cerrahi girişimler, video yardımlı cerrahi ile yapılan rezeksiyonlar üzerine çalışmalar devam etmektedir.
Genel İşlem Dökümü  2008 – 2009 Poliklinik Sayısı
2008 Yılı (Ocak – Aralık) Poliklinik Sayısı9992009 Yılı (Ocak – Kasım) Poliklinik Sayısı1378   2008 – 2009 Yatan Hasta Sayısı  2008 (Ocak – Aralık)5942009 (Ocak – Kasım)486


BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

AKREDİTASYON
Anabilim dalımız eğitim alanında Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği ile akreditasyon çalışmalarını yürütmektedir.

İLETİŞİM

Tel+90 212 414 22 85
Faks+90 212 414 22 85
Dahili+90 212 414 20 00 – 35026
E-postaitfgocer@istanbul.edu.tr
URLhttp://www.istanbul.edu.tr/itf/goguscerrahisi/

Akademik Kadro


TARİHÇE

27 Mayıs 1960 ihtilaline kadar İstanbul Üniversitesi bünyesinde bir tek Tıp Fakültesi mevcuttu ve Göz kliniği Cerrahpaşa yerleşkesindeydi. Klinik başkanı Ord. Prof. Dr. Naci Bengisu’ydu. 27 Mayıs askeri darbesinden sonra işlerine son verilen 147 öğretim üyesi içinde Naci Bengisu da vardı. N. Bengisu’ dan sonra Göz kliniği başkanı Prof. Dr. Necdet Sezer oldu. Daha sonra 147 öğretim üyesi çıkartılan bir yasayla tekrar görevlerine geri döndüler. Geri dönenler ile görevde kalmış olanlar arasındaki çekişmeler Tıp fakültesinde büyük huzursuzluğa yol açtı. 1965 yılında İstanbul Tıp Fakülteleri reorganizasyonu çerçevesinde İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi adlarında iki tıp fakültesinin kurulması kararlaştırıldı. İstanbul Tıp Göz kliniği Çapa yerleşkesinde Radyoloji kliniği için hazırlanmakta olan binaya geçti. Cerrahpaşa’ da Prof. Dr. Necdet Sezer ve Doç. Dr. Nejat Ayberk  kaldılar. Ord. Prof. Dr. Naci Bengisu ve Doç. Dr. Demir Başar’ da Çapa’ ya İstanbul Tıp Göz kliniğini kurdular. Kadroda uzman Muhsin Kaya İdil ile asistan Fazıl Sezen ve Aydın Uygur vardı. Daha sonra da uzman Ünal Bengisu, asistan Meri Urgancıoğlu ve Turan Sezen kadroya katıldılar. Çapa’ nın bu çekirdek kadrosu büyük bir uyum içinde yurt içinde ve yurt dışında birçok başarıya imza atmışlardır. Kliniğin kurulmasından beş yıl sonra Şaşılık, Kontak Lens, Retina, Glokom ve Anjiografi bölümleri kurulmuştur.

1973 yılında Naci Bengisu’ nun emekli olmasından sonra Anabilim Dalı Başkanlığı’ na Prof. Dr. Demir Başar geçmiştir. 1978 yılında Naci Bengisu vefat etmiştir.

1979 yılında çıkartılan Tamgün Yasasından sonra klinikte beklenmedik gelişmeler olmuş ve Prof. Dr. Demir Başar emekli olarak görevinden ayrılmış, Prof. Dr. Ünal Bengisu’ da emeklilik süresi dolmadan görevinden istifa ederek ayrılmıştır. Kürsü A.D. Başkanı Prof. Dr. Muhsin İdil olmuş daha sonra o da üniversiteden emekli olarak ayrılmış ve başkanlık Prof. Dr. Fazıl Sezen’ e geçmiştir.

27.10.1986 tarihinde 260 sayılı yasa gereği istifa etmiş olan Prof. Dr. Demir Başar tekrar kliniğe dönmüş ve Anabilim Dalı Başkanı seçilmiştir. 1990 yıllarına  kadar kliniğin diğer birimlerinin oluşturulmasına devam edilmiştir. 1994 - 1995 yıllarında yapılan ek kat inşaatıyla klinik üç modern ameliyathaneye kavuşturulmuştur.  1995 yılında Prof. Dr. Demir Başar emekli olmuş ve Prof. Dr. Fazıl Sezen 2004 yılı sonuna dek Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmüştür. Bu tarihten 28.12.2010 tarihine kadar Prof. Dr. Ahmet Gücükoğlu Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmüştür. Bu tarihten 13.02.2015 tarihine kadar Prof. Dr. Koray  Akarçay  ve bu tarihten 09.10.2023 tarihine kadar Prof. Dr. Belgin İzgi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmüştür. Halen Prof. Dr. Nilüfer Gözüm Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Naci Bengisu ve Prof. Dr. Demir Başar dışında tüm öğretim üyelerimiz bu değerli kişilerin  kurmuş oldukları bu Anabilim Dalında yetişmiş, Doçent ve Profesör olmuşlardır. Kliniğimizden yetişen uzmanlarımız gerek ülkemizde gerekse yurt dışında çeşitli kurumlarda mesleklerini başarıyla sürdürmektedir.

Yapılan incelemeler sonucu binamızın depreme dayanıksız olduğu hazırlanan raporlarla resmi olarak kanıtlanınca, 2020 yılında kliniğimiz terk edilerek Vatan Yerleşkesi’ndeki İstanbul Tıp Fakültesi Göz-KBB ve Cerrahi Hastanesi’ne taşınılmıştır ve Ekim 2020 tarihinden itibaren burada hizmet vermektedir.

MİSYON

Göz hastalıkları alanında donanımlı, yetkin ve etkin ve çağdaş uzman hekimler yetiştirmek, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunmak.


VİZYON

Göz hastalıkları alanında kaliteli ve en güncel uygulamaları içeren hizmet sunan ve temeli sağlam, bütüncül yaklaşımı olan ve özenli hasta muayenesi, tedavisi ve takibini uygulayan üstün nitelikli göz hastalıkları uzmanı yetiştiren bir klinik olmak.


EĞİTİM

Tıp Fakültemizin 3. sınıf ve 5. sınıf staj dersleri kapsamında Duyu Dilim bölümünün içinde hem teorik hem de uygulamalı dersler verilmektedir.

Mezuniyet sonrası eğitim kapsamında, her Çarşamba ve Cuma sabah 8.00-9.00 arasında asistan ve öğretim üyesi seminerleri, olgu sunumu ve tartışması, makale sunum ve tartışması yapılmaktadır.

HİZMET

Kliniğimizde yoğun bir şekilde poliklinik ve ameliyat hizmetleri verilmektedir. Genel polikliniklerimize ek olarak, göz hastalıklarının spesifik alt branşlarında hizmet veren departmanlarımız bulunmaktadır. Bu departmanlarımız sırasıyla, Retina, Glokom, Uvea, Katarakt, Kornea, Refraktif Cerrahi, Şaşılık ve Pediatrik Oftalmoloji, Oküler Onkoloji, Oküloplastik departmanlarıdır. Bu departmanların başında konusunda çok deneyimli öğretim üyelerimiz bulunmakta ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı referans merkezleri konumundadırlar. Aynı şekilde, standart ameliyatların yanı sıra, pek çok özellikli ameliyatlar kliniğimiz ameliyathanesinde uygulanmaktadır.


İLETİŞİM

Tel              +90 212 414 20 00

Dahililer      38121 – 38122

Fax             0212 589 5951

E-posta       itfgoz@istanbul.edu.tr

URL            http://www.istanbul.edu.tr/itf/goz/


Akademik Kadro

TARİHÇE

Osmanlı İmparatorluğu zamanında ilk tıp fakültesi 1827 yılında kurulmuş ve kadın hastalıkları ve doğum dersleri de okutulmaya başlatılmıştır. Eğtim dili Fransızcadır. 1867de ilk mülki tıbbiye açılmış ve Türkçe Kadın Hastalıkları dersleri Mehmet Vahit tarafından verilmiştir. 1887 de Besim Ömer Paşa Fransa’ya yollanmış ve modern kadın doğumu öğrenmeye başlamıştır. 1898 yılında Gülhane Tıp Mektebi açılmış ve 1902 yılında jinekoloji kliniği Asaf Derviş tarafından kurulmuştur. Ülkemizdeki ilk jinekoloji ameliyatlarını 1900 yılında Operatör Doktor Cemil Paşa (Cemil Topuzlu) yapmaya başlamıştır. 1908 yılında askeri ve mülki tıbbiyeler birleştiği için kadın doğumla ilgili üç klinik oluşmuştur.

Asaf Derviş jinekoloji
Besim Ömer doğum
Refik Münür Gülhane Tıp Akademisinde hem doğum hem jinekoloji

1925 yılında Tıp fakültesi içinde ilk patoloji labaratuvarı kurulması, 1926 yılında kollum kanserinde ilk radyum uygulanması Dr Tevfik Remzi Kazancıgil tarafından başlatılmıştır.
Kliniğimizin tarihçesi 1933 yılında Üniversite reformuyla birlikte Nazi Almanyası’ndan ayrılan üniversite hocalarından Prof Dr W Liebman klinik direktörlüğüne atanmasıyla başlar. Darülfünun kadrosundan Doç Dr Tevfik Remzi Kazancıgil ve Konya doğumevinde çalışan Dr Niyazi Müştak klinik direktör yardımcısı olarak atanmıştır.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi başlangıçta fakülte klinikleri geçici olarak Vakıf Guraba, Haseki Cerrahpaşa, Şişli Bakırköy gibi çeşitli hastanelere dağıtılmış daha sonra Guraba ve Cerrahpaşa hastanelerine toplanmasına karar verilmiş. Daha modern şartlarda hizmet vermek amacıyla Prof W Liebman öncülüğünde Vakıf idaresine ait tütün deposu olarak kullanılan bir bölümde ikinci kadın doğum kliniği kurulmasına karar verilmiştir. Dört duvardan olan tütün deposu Güzel sanatlar Akademisi hocalarından mimar Zimmerman’ın çizimiyle modern bir klinik haline dönüştürülme işlemlerine başlanmış, gerekli alet edevat ve kitaplar Almanya’dan sipariş edilmiş ancak Prof W Liebman kliniğin açılışını göremeden 1939 yılında vertebra sarkomundan hayatını kaybetmiştir.
Bu süre içinde Prof Dr Remzi Kazancıgil ve asistanları ders vermek için Haseki’den Gurabaya gidip gelmişler. Üç yıllık bir duraklamadan sonra 1942 yılında ikinci kadın doğum kliniğinin açılması gerçekleşmiştir. Klinik vekil direktörlüğüne Doç Dr Naşit Erez getirilmiştir. Bu dönemde klinikte tek asistan bulunmakta hiç ebe çalışmamakta ve günlük tutulan 14 personel çalıştırılmakta idi. Yılda 275 hastaya bakılmış, 25 büyük, 55 küçük ameliyat yapılmıştır. 1943 yılında daha önceden Almanya’dan sipariş edilen sterilizasyon cihazları ve ameliyat masaları kliniğe alınmış. 1944 yılında kliniğe Doç Dr Ertuğrul Yenen öğretim üyesi olarak atanmıştır. Aynı yıl uzun yıllar klinikte emeği olan ve Doçent olması nedeniyle klinik direktörlüğünü vekaleten yürüten Doç Dr Naşit Erez Profesörlüğe yükseltilerek asil olarak klinik direktörlüğüne getirilmiştir. 1944-1946 yılları arasında İngiltere’den Williams Charles Nixon Prof Dr Naşit Erez ile birlikte çalışmıştır.
1944 yılından günümüze kadar geçen sürede klinik akademik, personel, bina eğitim öğretim, hasta bakım ve tedavisi, bilimsel çalışmalar olmak üzere sürekli bir gelişim içerisine girmiştir.
1953 yılında Naşit Erez, Ertuğrul Yenen ve Kazım Arısan Propödetik isimli bir öğrenci kitabı yayınlamışlardır.


MİSYON VE VİZYON
Kliniğimiz kadın sağlığı konusunda:
Bilgi yelpazesini genişletmek amacıyla araştırmalar yapmayı, bunları ulusal ve uluslar arası platformlarda paylaşmayı ve bu konuda ihtisaslaşacak yeni personel, doktor ve bilim adamının yetiştirilmesini hastaların üçüncü basamak tedavilerini uygulamak kadar onları bilgilendirerek önleyici tıp tedbirlerinin yayılmasını en son gelişmeler ışığında tüm başvuranların ayrım olmaksızın standart tedavi ve bakıma ulaşmasını sağlamaktır.

EĞİTİM
Mezuniyet Öncesi Eğitim ve Mezuniyet Sonrası Eğitim

Anabilimdalımız tıp fakültesi üçüncü ve dördüncü sınıflara kadın hastalıklar ve doğum bilgisi teorik ve pratik dersleri vermektedir. Tıp fakültesi son sınıf öğrencileri (İntörn Doktorlar) ise kliniğimizde 2 aylık bir rotasyon tamamlamaktadırlar.
Ayrıca kliniğimiz öğretim üyeleri fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksek okulu, yüksek hemşirelik okulu eğitimine katkıda bulunmaktadır.


HİZMET
Genel Jinekoloji Bilim Dalı
Ürojinekoloji Bilim Dalı
Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı
İnfertilite ve Reprodüktif Endokrinoloji Bilim Dalı
Perinatoloji Bilim Dalı

Genel Jinekoloji Bilim Dalı
Kadın hastalıkları ile ilgili tüm problemlerin değerlendirilip teşhis ve tedavisinin yapıldığı bu bilim dalımızda ayaktan hizmetler genel ve acil jinekoloji polikliniği, menopoz polikliniği, adolesan jinekoloji polikliniği ve cinsel bozuklukların değerlendirildiği poliklinikler tarafından verilmektedir. Müdahale gerektiren işlemler ise ayrı bir birimde her gün yapılabilmektedir.
Ürojinekoloji ünitesinde ise idrar yolları ile ilgili problemlerin değerlendirilmekte, bu problemlerin teşhis ve tedavisi yapılmaktadır.


Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı
Jinekolojik organ kökenli kanser veya kansere dönüşebilecek öncül lezyonların tarama ve teşhisi ile bunların tedavi ve takipleri yapılmaktadır. Jinekolojik onkoloji ve kolposkopi polikliniği her gün hizmet vermektedir.
Tüm hastaların tanı ve tedavileri üniversitemizin Onkoloji Enstitüsü’ne bağlı Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi branşları ile fakültemizin Patoloji ve Radyodiagnostik Anabilim dalları ile koordineli olarak yürütülmektedir.

İnfertilite ve Reprodüktif Endokrinoloji Bilim Dalı
Bu bilim dalına ait poliklinikler de her gün hizmet vermekte ve durumun etyolojisi ortaya konulduktan sonra ovülasyon indüksiyonu, aşılama ve asiste reprodüktif teknikler açısından hastalarımıza yardımcı olunmaktadır.
İn vitro fertilizasyon ünitesi de laboratuarı ve kendine özel ameliyathanesi ile tam teşekküllü olarak hizmet vermektedir.

Perinatoloji Bilim Dalı
Bu bilimdalımıza bağlı kliniklerimizde sürdürdüğümüz hizmetler genellikle diğer bilim dalları ile koordine bir şekilde süregelmektedir. Bu hizmetler;rutin gebelik takibi ve doğum,yüksek riskli gebeliklerin takibi, yönetimi ve doğumları,anne ve fetusa ait hastalıkların tanısı ve yönetimidir.Bu hizmetleri verebilmek için bir çok işlem ve testler kliniğimizde uygulanmaktadır. Bunlar;11-14 hafta tarama testi (İkili tarama testi),16-20 hafta tarama testleri,18-22 hafta ayrıntılı fetal ultrasonografi,genetik sonografi,fetal ekokardiografi (Anne karnında doğumsal kalp hastalığı tanısı),maternal ve fetal renkli Doppler incelemesi,koryon villus biopsisi (CVS) (Bebeğin eşinden örnek alma),amniyosentez (AS) (Bebeğin su kesesinden örnek alma),kordosentez (KS) (Bebeğin göbek kordonundan kan alma),fetal kan transfüzyonu (Kan uyuşmazlığı olan ailelerde fetusa kan verme),embriyo redüksiyonu (Üçüz ve daha fazla sayıda embriyoyu içeren gebeliklerin duruma göre ikiz veya tekil gebeliğe indirgenmesi),selektif fetal redüksiyon (Çoğul gebeliklerde anne karnındaki sorunlu bebeğin yaşamının durdurulması),fetosid (Anomalili bebeklerde tıbbi tahliye öncesi bebek kalp atımının durdurulması),amniyodrenaj (Su kesesinde aşırı su birikmesi halinde olası bir erken doğumu önleme amacıyla kontrollu su boşaltılması),fetoskopik cerrahiler(Endoskopik yöntemlerle rahim içinde fetus veya fetuslara yönelik cerrahi girişimler)

İLETİŞİM
Telefon: Tel +90 212 414 20 00 – 31487
Fax +90 212 635 26 75
itfkadindogum@gmail.com


Akademik Kadro

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı

1. Çocuk Kalp ve Damar CerrahisiBilim Dalı BaşkanıProf. Dr. İbrahim Ufuk ALPAGUT

TARİHÇE

Anabilim dalımız doğumsal ve edinsel kalp ve damar hastalıklarının cerrahi tedavisi konusunda yıllardır hizmet vermekte, eğitim ve araştırma görevini de üst düzeyde devam ettirmektedir. Anabilim dalımız bünyesinde Doğumsal kalp hastalıkları konusunda uzmanlaşmış ögretim üyelerinden oluşmuş Konjenital Kalp Cerrahisi Bilim Dalı kurulmuştur.

MİSYON VİZYON


EĞİTİM

Eğitim ve araştırmaya ileri derecede önem veren Anabilim Dalımızda halen görev yapan asistanlar için hepsinin haftaiçi günlerde uygun bir dağılımla işbölümü yapılmış, bu sayede tıpta uzmanlık eğitimi alan doktorların eğitimlerinin devamlılığı sağlanmış ve her an kliniğimizin her biriminde en az bir hekimin görev alması mümkün kılınmıştır. 2008-2009 yıllarında kliniğimizden SCI/SCI expanded gruplarında dizinlenen dergilerde 15 adet yabancı yayın yapılmış, aynı dönemde Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok uluslararası kongre ve toplantılarda; ulusal kongrelerde 36 adet bildiri sunulmuştur. Anabilim dalımız bünyesinde konjenital kalp ameliyatlarının en kompleks tiplerinden erişkin kalp cerrahisinin tüm örneklerine uzanan; arteryel ve venöz cerrahiden endovasküler teknikleri içine alan bir yelpazeye ek olarak kompleks aort cerrahisinin tüm operasyonları uygulanmaktadır. Bu sayede akademik cerrahinin tüm zenginliklerinden kliniğimizdeki tüm ögretim üyeleri ve asistan doktorlar faydalanmakta, sağlıklı araştırma ve eğitim ortamı oluşmakta ve hastalarımız da üst düzey sağlık hizmeti almaktadır. Bu amaçla servis içerisinde özel dijital tahta uygulaması olan bir seminer odası oluşturulmuş ve burada kliniğimizin işbirliği içinde çalistigi erişkin kardiyoloji, pediatrik kardiyoloji, adli tıp, biyoistatistik gibi bölümlerden ögretim üyelerinin her hafta verdikleri en az iki saat süren seminer programı devam etmektedir. Ayrıca pediatrik kardiyoloji öretim üyeleri ile kliniğimiz ögretim üyelerinin ortak katılımıyla hasta konseyi yapılmakta ve ögrenci, asistan ve uzman doktor arkadaşlarımız için tartışmalı vaka sunumları yapılmaktadır. Her Cuma günü de kliniğimiz ögretim üyelerinin katılımıyla serviste yatan hastaların, yapılan ameliyatların tartışıldığı vaka konseyi yapılmaktadır. Bütün bu tartışmalı toplantı ve konseylerde kliniğimizde görevli uzmanlık ögrencileriyle ve eğitim alan ögrencilerimizin bilgi, görgü ve tecrübesini artırmak amaçlanmaktadır. Bu konuda kaynak olarak fayadalanabilecekleri bir kütüphane odamız da klinik içerisinde mevcuttur.

HİZMET

Kliniğimizde 30 adet servis yatağı mevcut olup tüm odalar tuvaletli, duşlu ve televizyonludur. Servisimizde tamamen özel dizayn edilmiş iki adet hemşire servis istasyonu mevcut olup, kliniğin girişi de dahil olmak üzere kliniği takip eden kamera sistemi ile görevli sağlık personeli bu istasyonlardan  hastalarımızın tüm takip ekranlarını, genel sağlık durumunu görebilmektedir. Ayrıca klink içindeki güvenlik de üst düzeye alınmıştır. Hastalarımızın yatak başlarındaki alarmlara ek olarak, banyo ve tuvaletlerde de hastalarımız için özel çagri sistemi kurulmuştur. Böylece acil durumlarda müdehalelerdeki olası gecikmelerin önü kesilmiştir. Yataklarımız yoğun talep ve uzun hasta listelerimiz nedeniyle her an tam dolulukla çalismaktadir.

Ayrıca tamamen müstakil, 12 yataklı yoğun bakım ünitemiz mevcuttur. Yoğun bakım yataklarından 5 adedi tamamen her yaş (yenidoğan dahil olmak üzere) pediatrik hastaların özel ihtiyaç ve takiplerini mümkün kılacak şekilde özel dizayn edilmiş yataklardan müteşekkil olup ayrı bir bölümde yer almaktadır. Ayrıca Kalp nakli hastalarımızı takip ettiğimiz özel izolasyonlu, otomatik kapılı iki adet yoğun bakım yatağımız mevcuttur. Tüm yatakların başinda son teknoloji tam monitorizasyonu mümkün kılacak yoğun bakım takip sistemleri ve hem pediatrik hem de erişkin hastaları takip edebildiğimiz mekanik solunum cihazları mevcuttur. Hastaların tüm takip parametrelerinin toplu olarak takip edildiği ayrı bir monitör sistemi yoğun bakımdaki doktor dinlenme salonunda mevcuttur. Ayrıca kardiyak mekanik destek amaçlı son sistem intraaortik balon pompası ve hastaların kardiyak fonsiyonlarını takip ettiğimiz; renkli vasküler dopler uygulamaları yaptığımız bir Ekokardiyografi cihazı da yoğun bakım hastalarımızın daha iyi tedavileri için kullanılmaktadır. Yoğun bakım ünitesinde her hastanın başinda dezenfektan sistemleri bulundurularak, özel akımlı merkezi klima sistemleri  ve mekanik solunum cihazlarının özenli bakımı ile enfeksiyonların en aza indirilmesi için özel bir çalisma düzeni içinde dizayn edilmiştir. Hastabaşi tedavi ve işlemler her an kamera sistemi ile takip edilmektedir. Her hastanın başinda hastabaşi hemodiyalize imkan verecek şekilde diyaliz sistemleri kurulmuş olup, yoğun bakım hemşirelerimiz sertifikalı programlarda özel eğitilmiştir.

Devamlı hizmet veren 3 adet ameliyathane odamız mevcut olup bu odaların ikisi açık kalp cerrahisi için özel dizayn edilmiştir. İleri derecede monitörizasyon sistemi mevcut olan ve ameliyatların hereketli görüntü olarak kayda alınmasına imkan veren özel kamera sistemi ile donatılan ameliyathane odalarımızda laminer akım mevcuttur. Bu özel sistemle enfeksiyonlar en aza indirilmiştir. Ayrıca ameliyathane odalarımızda ısınmayı önleyen, parlaklık ve odak ayarlı, özel LED aydınlatmalı son teknoloji ameliyathane lamba sistemi kurulmuştur. Bu sayede uzun süren ve genellikle mikrocerrahi gerektiren kalp ve damar cerrahisinde en uygun şartlar sağlanmıştır. Her odada anestezi hekimlerinin takip ettikleri hasta monitörlerine ek olarak duvara monte edilmiş büyük ekran LCD monitörlerle hasta parametreleri takip edilerek cerrah ve perfüzyonistlerin operasyon sırasında gerekli müdahalelerine olanak sağlanmıştır.

İLETİŞİM

Tel : 0 212 414 20 00

Daihli : 31897

Akademik Kadro

TARİHÇE

Tıp tarihimizin incelenmesiyle her ne kadar K.B.B. hastalıklarının asırlar önce umumi tababet içinde yer aldığı görülse de özel bir ihtisas olarak gelişmesi Avrupa’da olduğu gibi bizde de ancak 19. yy sonlarındadır.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane 1871 mezunlarından Drş. Civani Ananyan Bey ilk olarak KBB ihtisası yapmak üzere Paris’e gönderilmiştir.

Kendisi 1875 ‘te döndüğünde halen KBB kürsüsü olmadığından İç Hastalıkları Doçenti olarak atanmış ve aynı zamanda KBB dersi vermekle görevlendirilmiştir

3 Mart 1890 yılında Dr. Civani Ananyan Bey’in profesörlüğe yükseltilmesi ile o tarihte ilk kez resmen KBB Kürsüsü kurulmuştur.

Dr. Civani Ananyan Bey 1908 ‘e kadar bu dersleri vermiş, bu arada Albaylığa kadar yükselmiştir. Bu yıllarda kliniğin ikinci bir muallim kazandığını görülmektedir.

Askeri Tıbbiye’nin 1880 mezunlarından Şefik Şakir Bey(Paşa) da hocası gibi ihtisasını Fransa’da yapmıştır. Yurda döndükten sonra kliniğin ikinci hocası olarak göreve başlamıştır.

Aynı yıllarda askeri tıbbiyenin 1890 mezunlarından Ziya Nuri Bey Almanya ‘ya giderek KBB ihtisası yapmış ve 1900’da yurda dönmüştür. Bu arada Kadırga’daki bir Mekteb-i Tıbbiye-i Mülkiye’de de bir KBB kliniği açılmıştır.

1909 ‘da II.Meşrutiyet’ten sonra askeri ve sivil tıbbiyeler tıp fakültesi ismi ile birleştirilince Civani Bey ve Şefik Paşa ayrılmış ve Ziya Nuri Bey kliniğin başına geçerek bu görevini 1933 üniversite reformuna kadar sürdürmüştür.

Ziya Nuri Paşa ayrıldıktan sonra Drç. Ekrem Behçet Tezel doçent olarak fakülteye girmiş Ord. Prof. Dr.Erich Ruttin kürsü yönetimi için Almanya’dan davet edilmiştir.

Eylül 1934’te göreve başlayan Ruttin, 1935 yazında Viyana’ya gitmiş, Ocak 1936 da Almanya’dan Prof. Dr. Karl Hellman, Ordinaryus Profesör ve Kürsü başkanı olarak çağırılmıştır.

Ord. Prof. Dr. K. Hellman’ın 30.05.1944’de yurdumuzdan ayrılması ile Dr. Ekrem Behçet Tezel önce kürsü direktörü ve 1952’de de Ordinaryus Profesör olmuş ve görevine 1961 yılına kadar devam etmiştir.

1938’de fakülteden askeri hekim olarak mezun olan Dr. Safa Karatay, 1950’de KBB doçenti unvanını almış, 1951’de ordudan izinli olarak, 1954’te de askerlikten istifa ederek tamamen fakültede çalışmaya başlamıştır. 1961’de profesörlük unvanını alan Dr. Safa Karatay daha sonra kürsü başkanı olmuştur.​ Prof. Dr. Safa Karatay, 2. Dünya Savaşı sonrası ordu tarafından Amerika’ya gönderilmiş, uzun süre çeşitli Amerikan üniversitelerinde çalışmış; döndüğünde Türkiye’deki modern KBB hekimliğinin adeta kurucusu olmuştur.

Prof. Dr. Safa Karatay emekli olduktan sonra yapılan seçimle Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu kürsü başkanlığına getirilmiştir. Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu daha sonraki yıllarda tıp fakültesi dekanlığı yapmıştır.

Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu’ndan sonra sırası ile : Prof.Dr. Nermin Başerer, Prof.Dr. Alparslan Akmandil, Prof. Dr. Tayfun Sunay, Prof. Dr. Can Karatay, Prof. Dr. Erkan Kıyak kürsü başkanlıklarında bulunmuşlardır. Prof. Dr. Kemal Değer halen kürsü başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Kliniğimizin gelişiminde ve dünyada hatırı sayılır KBB klinikleri arasında yer almasında emeği geçen diğer hocalarımızı da şükranla anmak boynumuzun borcudur.


MİSYON VİZYON

Misyon

Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi uzmanlık sınırları içindeki hastalık ve fonksiyonel bozukukların tanı, tedavi ve izlemini, güncel ve bilimsel yöntemlerle değerlendirmek, tıp fakültesi ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin eğitim ve öğretimini sağlayarak klinik bilgi ve becerisini artırmak, teknolojik gelişmeleri takip ederek imkanlar dahilinde modern bir klinik ortamında alanımızla ilgili hizmet sunmak.

Vizyon

KBB Anabilim Dalı olarak vizyonumuz; ettiğimiz Hipokrat Yemini'ne sonuna kadar bağlı kalarak, insanlar arasında din, dil, cinsiyet ve ırk ayrımı yapmadan, sağlıkta ticareti ilke edinmiş olanlara ve mesleğimizden soğutmak adına yıldırma politikaları uygulayan "dahili ve harici bedhahlara" inatla karşı durarak, ilgimizi, bilgimizi ve emeğimizi esirgemeden eğitim vermeye ve şifa dağıtmaya devam etmektir.

 

KISA VE ORTA DÖNEM HEDEFLER

Dünya tıbbındaki uygulamalara paralel olarak, KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi içinde üst uzmanlık dalları oluşturarak, daha organize halde, gelişen teknik ve uygulamalara yönelik daha yoğun çalışmalar yapmak. Uluslararası eğitim ve hizmet alanında akredite olmak. Akademik ve uygulama alanında politikalar oluşturmak. Ulusal ve uluslararası dergilerde tıbbi gelişime katkıda bulunacak değerli çalışmalar sunmak.

EĞİTİM

 

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı - Eğitim Etkinlikleri
Mezuniyet Öncesi

Tıp Fakültesi 5. sınıf :

Staj süresince anlatılan ders konuları;

1-Burun ve paranazal sinüs anatomi ve fizyolojisi, Prof. Dr. Kemal Değer

2-Allerjik rinit ve sünizitler, Prof. Dr. Kemal Değer

3-Akut otit media ve çocuk otitleri, Prof. Dr. Kemal Değer

4-Kronik sinüzit ve komplikasyonları, Prof. Dr. Kemal Değer

5-Otoskleroz, Prof. Dr. Kemal Değer

6-Denge anatomi ve fizyolojisi, Prof. Dr. Kemal Değer

7-İç kulak hastalıkları, Prof. Dr. Kemal Değer

8-Burun kanamaları, Prof. Dr. Kemal Değer

9-Larenks anatomi ve fizyolojisi, Prof. Dr. Kemal Değer

10-İşitme anotomisi fizyolojisi, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

11-Kronik otit media ve komplikasyonları, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

12-Larenksin iltihabi hastalıkları ve paralizileri, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

13-Anjinler, farenjitler ve ağız içi hastalıklar, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

14-Boyun kitlelerine yaklaşım, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

15-Larenksin selim ve habis tümörleri, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

16-Tükrük bezi hastalıkları ve tümörleri, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

17-Farenks ve tükrük bezi anatomisi ve fizyolojisi, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

18-Fasyal paralizler, Prof. Dr. Ö. Erkan Kıyak

Staj süresince yapılan pratik uygulamalar:

KBB poliklinik gereçleri tanıtımı ve uygulaması, KBB hastasına yaklaşım, KBB fizik muayene , odyoloji, endoskopik muayene, larenks kanserleri, otoskleroz, otit ve fasyal paraliziye yaklaşım, üst solunum yolu enfeksiyonları, paranazal sinüs hastalıkları, vertigoya yaklaşım, boyun kitlelerine yaklaşım, işitme kayıplarına yaklaşım, epistaksise yaklaşım, takeostomi.

Mezuniyet Sonrası

1- Asistan Seminerleri : Her Çarşamba günü saat 07.30-08.00 arasında asistan doktorlar tarafından KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi ile ilgili konular güncel veriler eşliğinde o dönemki 5. sınıf tıp öğrencilerinden oluşan staj grubuna sunulur.

2-Makale toplantısı: Her Çarşamba günü saat 08.00-09.00 arasında 1 veya 2 güncel makale her hafta farklı bir asistan doktor tarafından sunulur ve topluca tartışılır.

3-Eğitim Toplantısı: Haftada bir gün(Salı veya Çarşamba) saat 16.30-18.00 arasında KBB kaynak kitapları içinden seçilen konular her hafta farklı bir asistan doktor tarafından aktarılır.

4-Masterclass sempozyumları: Fonksiyonel Sinüs Cerahisi ve Rinoplasti, Otoloji-Nörootoloji ve Baş-Boyun Kanserleri konularını içeren sempozyumlar, yılda 3 kez 4 gün süreyle Tevfik Sağlam Amfisi'nde yapılmaktadır. Sempozyumlar tüm ulusal ve uluslararası katılımcılara açık olup; vaka tartışmaları, bilgi ve deneyim paylaşımları, kadavra diseksiyonları ve canlı ameliyatları içeren yoğun bir toplantı programına sahiptir.

5-Uyku hastalıkları ve horlama heyet toplantısı: Göğüs hastalıkları bölümü ile işbirliği içinde, kıdemli asistan hekimlerimizin de aktif katılımıyla, uyku apne hastaları değerlendirilmektedir.

6-Mortalite ve morbidite toplantısı: KBB Hastalıkları Anabilim Dalı olarak tüm hekim kadrosunun katılımı sağlanan toplantıda; servisimizde takip edilmiş ve edilmekte olan hastalar, hastalıkları açısından, ilerideki uygulamalarımızı geliştirmek adına tartışılmakta ve tıp fakültesi dekanlığına rapor halinde sunulmaktadır.

7-Koklear implant toplantısı: Her Perşembe günü saat 09.00-11.00 arasında KBB Anabilim Dalı başkanı ve öğretim görevlileri, uzman odyolog ve psikolog katılımıyla, işitme kaybı olan hastalar koklear implant ve BAHA uygulanması açısından değerlendirilmektedir.

8-Baş-boyun tümörleri heyet toplantısı: Her hafta Çarşamba günü saat 09.00-12.00 arasında KBB Hastalıkları Anabilim Dalı ile Radyasyon Onkolojisi, Patoloji, Nükleer Tıp ve Diş Hekimliği birimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen multidisipliner konseyde, kıdemli asistan hekimlerimizin de aktif katılımı sağlanarak, baş-boyun tümörü olan hastalar ile cerrahi yapılmış ve/veya RT ve/veya KT almış hastalar tartışılmaktadır.


HİZMET

Kliniğimizde 01.01.2011 tarihinden itibaren 62947 poliklinik hastası muayene edilerek tetkik ve tedavileri sağlanmıştır. Yatan hasta sayımız ise 8330 olup, doluluk oranı % 78.90 dır. Odyometri-Timpanogram ile 3420 hasta , ABR testi 1203 hasta değerlendirilmiştir. Konuşma ve yutma terapisi toplam 4020 hastaya uygulanmıştır.
Üniteler ve Hizmetler
3 servis(60 yatak)Poliklinik gündüz(7 ünite)

Ses ve Konuşma Laboratuarı

Allerji Laboratuarı

Temporal Kemik Laboratuarı

Odyoloji Laboratuarı

Odyoloji Merkezi

Acil Poliklinik-ameliyathane

Ameliyathane(4 oda)


PROJELER

Ulusal Projelerİstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp araştırma Enstitüsü’nde “larenks kanseri evrelemesinde Podofilin geninin yeri” ve “oral kavite kanserlerinde genetik profil irdelemesi” çalışmaları ile TUBİTAK kapsamında “larenks kanserlerinde mikrosatellit araştırması” çalışmaları yürütülmektedir.

Uluslararası Projeler

1-İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı, İstanbul Masterclass Sempozyumları ile Avrupa Birliği çerçevesinde gerçekleştirilen TransmedEAST : <<Transmediterranean Network for Education in Surgery and Endoscopy in Otorhino Skull Base>> projesine dahil olan Türkiye’deki tek kurum olarak, projede yer alan toplam 9 üniversiteden biri haline gelmiştir.

2-İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı, Batı Balkan ülkeleri, Doğu Avrupa, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğuda yüksek eğitimin modernleşmesini destekleyen Avrupa Birliği Programı olarak adlandırılan TEMPUS'a 2011 yılında üye kabul edilmiştir.

ÖZEL HİZMET ALANI

Kliniğimizde, uzman odyoloğumuz tarafından yapılan odyolojik değerlendirmeler sonrasında konsey kararı gereği ihtiyacı olan hastalarımıza "koklear implant" ve “BAHA” ameliyatları yapılmakta ve Behbut Cevanşir Ağır İşitenler Merkezimizde alanında uzman ekibimizce hastalarımız takip edilmektedir.İleri teknolojideki endoskop ve mikroskoplarımız yardımıyla tecrübeli hekimlerimizce “Endoskopik Kafa Tabanı Cerrahisi”, “Orta Kafa Çukuru Tümör Cerrahisi” ve “Fasyal Sinir Dekompresyon Cerrahisi” kliniğimizde yapılan üst düzey cerrahi girişimlerdendir.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

• SCI    : 9 Yayın
• SCI-E : 6 Yayın

İLETİŞİM

Tel +90 212 414 23 59

Dahili +90 212 414 20 00 - 31674

E-posta  kbb@istanbul.edu.tr

Akademik Kadro


TARİHÇE

MİSYON VİZYON

EĞİTİM

HİZMET

İLETİŞİM

Akademik Kadro

El Cerrahisi Cerrahisi Bilim Dalı

1. El CerrahisiBilim Dalı BaşkanıProf.Dr.Atakan AYDIN

TARİHÇE

Türkiye’de ilk Plastik Cerrahi Merkezi Prof.Dr. Halit Ziya Konuralp hocamız tarafından kurulmuştur.Prof.Dr. Halit Ziya Konuralp, 1938 yılında İstanbul üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi 2. Cerrahi Kliniği bünyesinde göreve başladı; İngiltere’de Killner, McIndoe ve Sir Herald Gilles ile birlikte çalışarak mesleki bilgi ve görgüsünü arttırdı.Prof.Dr. Halit Ziya Konuralp 1946 yılında 2. Cerrahi Kliniği 3. Servis’inde “Plastik Cerrahi” uygulamalarına başladı; Mevcut imkanlar içerisinde, doğumsal anomaliler, yanık sekelleri ve maksillofasyal cerrahi ile ilgili çeşitli ameliyatlar yaptı.

1958 yılında 2. Cerrahi Klinik Direktörlüğü görevini devraldıktan sonra, 1960 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof.Dr. Halif Ziya Konuralp, Dişçilik Okulu’nu Diş Hekimliği Fakültesi’ne dönüştürerek Plastik Cerrahi Eğitim Derslerine “Maksillofasyal Cerrahi Derslerini” ekledi; 1974 yılında emekli oluncaya kadar bu dersleri bizzat kendisi anlattı.

1974 yılında, Prof.Dr. Orhan İskeçeli başkanlığındaki Plastik Cerrahi Kliniği, Profesörler Kurulu Kararı ile 2. Cerrahi Kliniği bünyesinden ayrılarak bağımsız bir kürsü kimliği kazandı.

1987 yılında, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı olarak, Çap Yerleşkesi içerisinde Cerrahi Monoblok binası 5. Katında şimdiki yerini aldı.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’mız, 01.Ocak 2012 tarihinde, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yeterlilik Kurulu tarafından verilen “Kurum Uzmanlık Eğitimi yeterlilik Belgesi”ne hak kazandı.

Anabilim Dalımızda 12 öğretim üyesi (9 Profesör, 3 Doçent), 3 Başasistan, 10 Tıpta Uzmanlık Öğrencisi görev yapmaktadır.

36 yatak kapasiteli Anabilim Dalımızın yıllık ameliyat sayısı 3500 civarındadır. 2 Plastik Cerrahi Ameliyathanesi, 1 El Cerrahisi Ameliyathanesi haftanın beş günü tam kapasite ile çalışmakta, Her gün Plastik Cerrahi ve El Cerrahisi Poliklinik  hizmeti verilmektedir.

Kürsü Başkanlarımız

Prof.Dr. Halit Ziya Konuralp

Prof.Dr. Orhan İskeçeli

Prof.Dr. Bedrettin Görgün

Prof.Dr. Tahir Hayırlıoğlu

Prof.Dr. Ayhan Konuralp

Prof.Dr. Metin C. Erer

Prof.Dr. Sinan Nur Kesim

Prof.Dr. Metin C. Erer

Prof.Dr. Türker Özkan


MİSYON VİZYON

Anabilim Dalımız, Türkiye’de Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahinin ilk kurucusu olan Prof.Dr.Halit Ziya KONURALP tarafından hizmet ve eğitime başlamıştır. O günden bu yana Anabilim Dalımızda yetişen öğretim üyesi ve uzmanlarımızla güncel yenilik ve gelişmeler takip edilerek kaliteli hizmet sunulmaktadır. Kanser cerrahisi, maksillofasial cerrahi, meme ve rekonstrüksiyon cerrahisi, estetik cerrahi, doğmalık fizik kusurlar, başboyun travmaları, yanık sekelleri ve Türkiye’de ilk olarak Anabilim Dalımızda kurulmuş olan El Cerrahisine yönelik hizmetler, uluslar arası düzeyde yetişmiş ekipler tarafından yapılmaktadır.

HAKKIMIZDA

itfelCerrahisiBDLogoTarihçeTürkiye’de Üniversite düzeyinde ilk "El Cerrahisi Bilim Dalı" İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde Prof.Dr.C.Metin ERER başkanlığında 23 Ekim 1991 tarihinde kurulmuştur.

El Cerrahisi

Parmak ucundan başlayıp omuza kadar olan bölgedeki cilt, cilt altı, kas, tendon (kas kirişi), sinir, damar, eklem ve kemik ile ilgili her türlü yaralanma, hastalıklar ve sorunlar El Cerrahisi'nin temel konularını oluşturmaktadır.

Bu bölgede açık bir yaralanma olmadan oluşan kırık ve çıkıklar, kas ve tendon kopmaları; veya cilt kesilerinden, uzvun çok ağır yaralanması ve kopmasına (buna ayak ve bacak da dahil) kadar oluşabilecek her tür açık yaralanma, şekil bozuklukları ve yanıklar El Cerrahisi’nin tedavi kapsamına girmektedir.

Hastalıklar olarak da, el, el bileği ve üst koldaki doğuştan olan her türlü eksiklikler, bozukluklar ve yapışıklıklar; yine doğum sırasında oluşan travmaya bağlı gelişen felçler, romatizmal hastalıklar, enfeksiyonlar, tümörler, geçirilmiş travma sonrası el ve el bileğinde oluşan sekellerin giderilmesi (bir kaza sonucu kesilen sinire bağlı gelişmiş felçler veya dolaşım bozukluğuna bağlı oluşmuş fonksiyon kayıpları, kötü veya yanlış kaynamış kırık ve çıkıkların düzeltilmesi, yanık sonrası zaman içinde oluşmuş deformiteler, infeksion harici çeşitli tırnak bozuklukları vb.) sayılabilir.

El, el bileği ve dirsek gibi üst koldaki küçük eklemlerin ve eklem içi yapıların bazı hastalık ve yaralanmalarının artroskopik (kapalı tekniklerle yapılan ameliyatlar) tedavileri de El Cerrahisi disiplini içinde yer almaktadır.

Tedavi kapsamının genişliği nedeniyle El Cerrahisinin multidisipliner çalışma alanı Plastik Cerrahi, Ortopedi, Genel Cerrahi bölümlerinin çalışma alanları ile paylaşılabilmekte; “El Cerrahisi Yan Dal Eğitimi”  bu ana branşların üzerine alınan uzun ve özverili yandal eğitimi ile kazanabilmekte, başarılı klinik sonuçlar ise, özellikle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamaları ile birlikte sürdürülen bir ekip çalışması ile alınabilmektedir.

El Cerrahisi Bilim Dalımız, “El Cerrahisi Yandal Eğitimi “vermektedir.
EĞİTİM
HİZMET
İLETİŞİM
Tel -
Dahili +90 212 414 20 00 – 33484
Fax +90 212 414 24 08
E-posta itfplastikcer@istanbul.edu.tr
URL http://www.itfplastikcerrahi.com/

Akademik Kadro

Tıbbi Patoloji Bilim Dalları

Anabilim Dalı Başkanı:

Prof. Dr. M. Bilge Bilgiç

Bilim Dalları

Dermatopatoloji         

Bilim Dalı Başkanı   

Doç. Dr. Şule Öztürk Sarı

Jinekopatoloji           

Bilim Dalı Başkanı   

Prof. Dr. Semen Önder

Nöropatoloji             

Bilim Dalı Başkanı   

Doç. Dr. Gökçen Ünverengil

Pediatrik Patoloji       

Bilim Dalı Başkanı   

Prof. Dr. M. Bilge Bilgiç

Sitopatoloji             

Bilim Dalı Başkanı   

Prof. Dr. Mine Güllüoğlu


Seksiyonlar

Dermatopatoloji ve Göz Patolojisi (Doç. Dr. Şule Öztürk Sarı)

Jinekopatoloji ve Meme Patolojisi (Prof. Dr. Semen Önder, Öğr. Gör. Dr. Aysel Bayram)

Nöropatoloji ve Kemik-Yumuşak Doku Patolojisi (Prof. Dr. M. Bilge Bilgiç, Doç. Dr. Gökçen Ünverengil,

Sitopatoloji / Solunum Sistemi ve Kardiyovasküler Sistem Patolojisi: Prof. Dr. M. Yasemin Özlük, Öğr. Gör. Dr. Doğu Vurallı Bakkaloğlu

Endokrin Sistem Patolojisi Prof. Dr. Gülçin Yegen, Prof. Dr. Semen Önder

Gastrointestinal ve Hepatopankreatobiliyer Sistem Patolojisi: Prof. Dr. Mine Güllüoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Melek Büyük, Öğr. Gör. Neslihan Berker

Hematopatoloji: Prof. Dr. Gülçin Yegen, Dr. Öğr. Üyesi Ali Yılmaz Altay

Genitoüriner Sistem Patolojisi ve Nefropatoloji: Prof. Dr. Işın Kılıçaslan, Prof. Dr. M. Yasemin Özlük, Dr. Öğr. Üyesi Özge Hürdoğan


TARİHÇE

Tarihçe

Ülkemizde modern patolojinin kurucusu Hamdi Suat Aknar’dır (1873-1936). Hamdi Suat, 1907 yılında Kadırga’da kurulan Mülkiye Tıbbiye’sinde teşrih-i marazi müderrisliğine getirilmiş ve 1933 Üniversite Reformu’na dek bu görevini başarıyla sürdürmüştür.

O zamana dek otopsi ve mikroskopi uygulamaları bulunmayan öğretim sistemine yenilik getirerek, otopsi kursları düzenlemiş, 90 kişilik olan sınıflarda iki öğrenciye bir mikroskop düşecek gereçler sağlayarak uygulamalı çalışmaları öğretime sokmuş, öğretim için preparat arşivi düzenlemiştir.

Hamdi Suat, 1800 parçadan oluşan bir makroskopi müzesi kurmuş ve piyeslerin kendi renkleriyle korunması için bir karışım hazırlamış ve bu karışım tıp literatürüne de “Hamdi solüsyonu” olarak geçmiştir. Uluslararası alanda tanınmış ilk Türk hekimlerindendir. Bu önemli bilim adamı 1933 Üniversite Reformu ile Üniversiteden ayrılmak zorunda kalmış, vefat ettiği 1936 yılına dek çalışmalarını aynı özveri ve tevazu ile sürdürmüştür.

Darülfünun’un 1933 Üniversite Reformu ile İstanbul Üniversitesine dönüşmesiyle Patoloji bölümümüz de İstanbul Üniversitesi bünyesinde 1933 yılında kurulmuştur. Patolojik Anatomi Kürsüsü başkanlığına Ord Prof Dr Philips Schwartz, Genel Patoloji ve Eksperimental Patoloji Kürsüsü başkanlığına ise Ord Prof Dr Siegfried Oberndorfer getirilmiştir.

Ord Prof Dr Philips Schwartz (1894-1977) Üniversite Reformu’nun önde gelen kişiliklerinden olup uzun yıllar kürsü direktörlüğünü yürütmüş ve Anabilim Dalı’mızın modernizasyonunda önemli katkılarda bulunmuştur. Beyazıt’a taşınan kürsümüze makroskopi, mikroskopi ve otopsi salonları yaptırmıştır. Hamdi Suat’ın hazırladığı müzeyi korumuş ve her fırsatta değerini belirtmiştir. Uygulamalı çalışmalar için kurs preparatları hazırlatmış, fotoğraf bölümü kurup, kürsü kadrosuna ressam almıştır. Tıp öğrencileri için yaz dönemi kursları ile ekstra eğitim olanağı sağlamıştır.

1944 yılında Siegfried Oberndorfer’in ölümü üzerine Genel Patoloji ve Eksperimental Patoloji Kürsüsü de Patolojik Anatomi Kürsüsü’ne bağlanmıştır.

1953 yılında Dr Schwartz’ın ABD’ye gitmesi üzerine kürsü başkanlığını Ord Prof Dr Besim Turhan (1896-1972) üstlenmiş ve 1972 yılına dek bu görevi sürdürmüştür. Besim Turhan biyopsi, otopsi, fotoğraf, özel vaka ve makroskopi arşivlerini titizlikle devam ettirmiş ve yazdığı çok sayıdaki kitap ile önemli hizmet vermiştir.

1972 yılından, emekliye ayrıldığı 1985 yılına dek Anabilim Dalı Başkanlığını Prof Dr Münevver Yenerman sürdürmüştür. Çapa kampüsündeki halen bulunduğumuz mekana bu dönemde taşınılmış, geniş bir arşiv olanağı sağlanmış ve elektron mikroskopi birimi kurulmuştur. Prof Dr Yenerman başkanlığının en önemli atılımı gelişen tıbbın gereksinimlerinin erken öngörülmesiyle Anabilim Dalı’nda çeşitli seksiyonların  kurulması ve bu şekilde çalışmaya başlanmasıdır. Bu konuda da Türkiye’de öncülüğü Anabilim Dalı’mız gerçekleştirmiş ve seksiyonların bazıları zaman içerisinde Bilim Dalı’na dönüştürülmüştür.

MİSYON VİZYON 

EĞİTİM

ĞRENCİ EĞİTİMİ

●Tıp / Eczacılık

Ders ve sınav sayıları

            İÜ İstanbul Tıp Fakültesi:

Dönem 2 Türkçe:   17 kuramsal ders, 2 uygulama, 3 kuramsal sınav, 2 yapılandırılmış beceri sınavı.

Dönem 2 İngilizce: 17 kuramsal ders, 2 uygulama, 3 kuramsal sınav, 2 yapılandırılmış beceri sınavı.

Dönem 3 Türkçe:  72 kuramsal ders, 11 uygulama, 12 kuramsal sınav, 2 yapılandırılmış beceri sınavı.

Dönem 3 Türkçe:  72 kuramsal ders, 11 uygulama, 12 kuramsal sınav, 2 yapılandırılmış beceri sınavı.

(Dönem 2’de Genel Patoloji, Dönem 3’te Özel Sistemlerin Patolojisi anlatılmaktadır)

İ.Ü. Eczacılık Fakültesi

Güz Dönemi İngilizce: 6 kuramsal ders, 3 sınav

Bahar Dönemi Türkçe: 6 Kuramsal ders, 3 sınav

Öğrenci Mikroskopi Uygulama Laboratuvarında her öğrenci için binoküler mikroskop bulunmaktadır. Uygulamalar mikroskopik preparatlar üzerinde gerçekleştirilmektedir. Makroskopi Uygulama Laboratuarında ise Hamdi solüsyonu ya da formalinde fikse edilmiş makroskopik piyesler üzerinde çalışılmaktadır.

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM


Bilim Dallarımızdan Sitoloji Bilim Dalı yan dal eğitimi vermektedir. Ayrıca farklı fakülteler ve eğitim hastanelerinden çok sayıda uzman, öğretim üye ve yardımcısı Anabilim Dalımızda farklı seksiyonlarda eğitim almak üzere rotasyona gelmektedir. Öğretim üyelerimiz bölüm içinde ve farklı anabilim dalları ile çok sayıda araştırma ve proje yürütmektedir.

Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitimi Programı


Uzmanlık öğrencisi eğitimimiz seksiyonlaşmaya uygun olarak bölüm içi rotasyonlar şeklinde sürdürülmektedir. Bilim Dalı ve seksiyon rotasyonları iki aşamalıdır: Başlangıçta birer haftalık ön çalışma rotasyonu uygulanır. Bu dönem, ön rotasyonu bitiren bir uzmanlık öğrencisinin ya da uzmanın yanında yapılır. Ön rotasyonunu tamamlayan asistanlar ikişer aylık eğitim rotasyonlarına başlar. Bu dönem içinde uzmanlık öğrencisi seksiyona gelen biyopsilerin, bilim dalına kabulünden, raporun çıkışına kadar her aşamasından sorumludur. Uzmanlık öğrencileri Anabilim Dalında düzenlenen seminerlerin tümüne katılmak zorundadır. Ayrıca bu seminerlerde senede bir kereden az olmamak üzere aktif olarak bir konuyu sunmakla yükümlüdür. Her pazartesi 13-14.00 arasında Anabilim Dalı toplantı salonunda yapılır. Uzmanlık öğrencileri Anabilim Dalı eğitim programı içerisinde düzenlenen vaka toplantılarının tümüne katılırlar. Çalıştığı seksiyon ya da bilim dalının düzenlediği toplantılarda vakaların hazırlanması ve sunulmasında görev alırlar. Her perşembe 13-14.00 arası Anabilim Dalı toplantı salonunda yapılır. Uzmanlık öğrencileri eğitim dönemi içerisinde düzenlenen dergi kulübü toplantılarına katılırlar. Ayrıca görevlendirmelerde verilen makaleleri hazırlarlar. 15 günde bir Çarşamba günleri 8.30- 9.00 arasında Anabilim Dalı toplantı salonunda yapılır. Uzmanlık öğrencileri çalıştıkları seksiyon ya da bilim dalının katıldığı tüm klinikopatolojik toplantılara katılıp, vakaların düzenlenmesi, değerlendirilmesi ve sunulmasında görevlendirilirler. Klinikopatolojik toplantılar belirli bir takvim içerisinde Anabilim Dalı ya da ilgili kliniklerde yapılmaktadır. Her uzmanlık öğrencisi uzmanlık eğitimi süresi içersinde en az iki sempozyum ya da kongreye katılmak zorundadır. Eğitim süresi içersinde yılda birden az olmamak kaydı ile bir bilimsel çalışmada görev alırlar.

Anabilim Dalımızda öğretim üyeleri ve yardımcıları tarafından 2021 yılı içersinde  Bilimsel Araştırma Faaliyetleri

-Uluslararası Yayın ve Etkinlikler

Uluslararası hakemli dergilerde (SCI-E kapsamında) yayımlanan makale: 48

Uluslararası hakemli dergilerde (SCI-E kapsamında) yayımlanan olgu bildirisi/editöre mektup: 14

Uluslararası bilimsel toplantılarda yapılan davetli konuşmalar: 1

Uluslararası kongrelerde sunulan sözel bildiriler: 1

Uluslararası kongrelerde sunulan poster bildirileri: 5

           

-Ulusal Yayın ve Etkinlikler

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan çalışmalar: 6

Uluslararası hakemli dergilerde (SCI-E kapsamında) yayımlanan olgu bildirisi/editöre mektup: 3

Ulusal bilimsel toplantılarda yapılan davetli konuşmalar: 17

Ulusal bilimsel toplantılarda yapılan sözel sunumlar: 7

Ulusal bilimsel toplantılarda yapılan poster sunumları: 9

2021 yılında alınan Atıf (ISI WoS): 708, H indeksleri: 129

Dergi Editörlüğü (yurtiçi) : 1

Kitap Yazarlığı (yurtiçi): 2

Bölüm Yazarlığı (yurtiçi):5

Bölüm Yazarlığı (yurt dışı):1

Temsil Görevleri / Mesleki Dernek Yöneticiliği

Yurt dışı:

Nesimi Büyükbabani- UEMS Patoloji Seksiyon/Bordunda Patoloji Dernekleri Federasyonu Temsilcisi

           

Yurt içi:

Mine Güllüoğlu- Türk Patoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Nesimi Büyükbabani- Türk Patoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği

Gökçen Ünverengil- Türk Patoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği

Yasemin Özlük- Patoloji Dernekleri Federasyonu Tıbbi Patoloji Yeterlilik Kurulu Sınav Komisyon Üyeliği, Sitopatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Patoloji Derneği Denetleme Kurulu Üyeliği

Gülçin Yeğen- Türk Patoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Patoloji Derneği Denetleme Kurulu Üyeliği, 30. Ulusal Patoloji Kongresi Düzenleme Kurulu Üyeliği, Endokrin Çalışma Grubu Başkanlığı, 19. Medikal Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu- Düzenleme Kurulu Üyeliği


Adı Soyadı

Tez Bitim Tarihi

Tez Konusu

Tez Danışmanı

Uzm. Dr. Ecem Karatay

-

TEZ YOK (Sitopatoloji yan dal )

 

Dr. Zeynep Cantürk

Devam Ediyor

“İnflamatuar miyopatilerde morfolojik ve immünhistokimyasal bulguların klinik bulgularla birlikte değerlendirilmesi”

Doç. Dr Gökçen Ünverengil

Uzm. Dr. Ayşenur Baş Zeynel

-

TEZ YOK (Sitopatoloji yan dal )

 

Dr. Serra İpek Yüvel

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Melek Büyük

Dr. Naciye Betül Barut

Devam Ediyor

Mesane Kanseri TUR materyallerinin değerlendirmesinde yapay zekanın rutine katkısı

Prof. Dr. M. Yasemin Özlük

Dr. Gözde Güngör Şahin

Devam Ediyor

Foliküler MF tanısında Prognostik Histomorfolojik Sınıflama

Doç. Dr. Şule Öztürk Sarı

Dr. İsmail Bilgin Güleç

Devam Ediyor

CD30 lenfoproliferatif hastalıkların ayırıcı tanısında immünhistokimyanın yeri

Doç. Dr. Gülçin Yegen

Dr. Sırma Çetin

Devam Ediyor

“Yuvarlak hücreli sarkomların immünhistokimyasal belirteçlerle güncel sınıflandırılması”

Prof. Dr. M. Bilge Bilgiç

Dr. Rabia Nur Tok

 

İSTİFA

 

Dr. Ali Kubilay Kolik

31.01.2024

“Memenin Fibroepitelyal Tümörlerinin Ayırıcı Tanısında CD44, CD166, TERT ve Ki-67’nin Yeri

Doç. Dr. Semen Önder

Uzm. Dr. Hafize Özdemir

-

TEZ YOK

-

Dr. Begüm Yeni Erdem

10.10.2022

 "Merkel hücreli karsinomda tanısal ve prognostik belirteçler"

Doç. Dr. Şule Öztürk Sarı

Dr. Fatma Elif Eroğlu

28.02.2023

"Pankreas EUS ince iğne aspirasyon materyallerine ait hücre bloklarında SMAD-4, p16, p53
ve Claudin-18 immünhistokimyasal incelemesinin tanıya katkısı"

Prof. Dr. M. Yasemin Özlük

Dr. Merve Kaya

 

İSTİFA

 

Dr. Gözde Kılıç

5.08.2022

“Tiroid Medüller Karsinomda Prognostik Belirteçler”

Doç. Dr. Gülçin Yegen

Dr. Ahmet Yasir Yıldırım

5.09.2022

Astrositom ve anaplastik astrositomlarda tanısal ve prognostik
belirteçler

Doç. Dr Gökçen Ünverengil

Uzm. Dr. Deniz Çelik (Yan Dal)

-

TEZ YOK

-

Dr. Mehmet Gündüz

13.09.2021

Transplante Böbrek Biyopsilerinde Polyoma Virüs Nefropatisinde Histopatolojik ve Klinik Korelasyon: Banff 2019 Sınıflaması Güncellemesi Eşliğinde

Prof. Dr. Işın KILIÇASLAN

Dr. Özge Hürdoğan

30.06.2020

Böbrek transplantı indikasyon biyopsilerinde antikor aracılı rejeksiyon tanısında inflamatuar hücre alt tiplerinin klinik ve elektron mikroskopik bulgularla korelasyonu

Doç. Dr. M. Yasemin ÖZLÜK

Dr. Ali Yılmaz Altay

25.03.2020

Primer merkezi sinir sistemi lenfomalarında immünhistokimyasal olarak PRKCD ekspresyon kaybının araştırılması

Doç. Dr. Gülçin YEGEN

Dr. Sidar Bağbudar

15.05.2020

Meme tümörlerinde “Host defans”ın prognozla ilişkisi

Doç. Dr. Semen Önder

Dr. Çağla Şafak Karaoğlan

10.01.2020

Larenksin skuamöz hücreli karsinomunda tümör tomurcuklanması ve hücre grup büyüklüğü ile histopatolojik ve prognostik kriterlerin ilişkisi, yeni derecelendirme önerisi olabilir mi?

Prof. Dr. E. Dilek Yılmazbayhan

Dr. Ecem Sünnetçioğlu

31.12.2019

Triple Negatif Meme Karsinomlarında CCR5, HS1 ve SMM Ekspresyon Profili ve Prognoz İlişkisi

Doç. Dr. Semen Önder

Dr. Irmak Urla

9.12.2019

Tiroid papiller mikrokarsinomlarında metastaz potansiyelini öngörmede CD73, CDl47, Osteopontin immün}ıistokimyasal incelemelerinin yeri

Doç. Dr. Gülçin YEGEN

Dr. Özerk Doğuş Görgün

8.07.2019

NAV-2, siklin D2, FABP3 ile TGLN antikorlarının, uterus endometriyal stromal sarkomları ve leiyomyosarkomlarının ayırıcı tanısında yeterliliğinin ve  prognostik özelliklerinin değerlendirilmesi

Prof. Dr. Ekrem YAVUZ

Dr. Hüseyin Karatay

3.01.2019

Eozinofilik Hücreli Böbrek Tümörlerinde Doku Microarray Yöntemi İle İmmünhistokimyasal Olarak Süksinat Dehidrogenaz B, Fumarat Hidrataz ve Sitokeratin-20 Ekspresyonlarının Araştırılması

Prof. Dr. Işın KILIÇASLAN

DR. Meliha Özge Tepe

6.09.2018

Tedaviye Dirençli Epilepsi Hastalarında Histopatoloji

Prof. Dr. M. Bilge BİLGİÇ

Dr.Duygu SEYHAN

-

İSTİFA

-

Dr. Evşen APAYDIN ARIKAN

18.12.2017

Üst solunum yolu skuamöz hücreli karsinomlarında Human Papilloma Virüs’ün in situ hibridizasyon yöntemi ile araştırılması

Doç. Dr. M. Yasemin ÖZLÜK

Dr.Chyngyz ZHYLCHYEV

-

İSTİFA

-

Dr. Serkan ARSLAN

-

ATAMA-

-

Dr. Emine Bilge Aynı

24.02.2017

Gastrointestinal, Pankreas ve Akciğer Kaynaklı Metastatik Nöroendokrin Neoplazilerde CDX2, TTF-1 ve Claudinlerin Organ Kökenini Belirlemedeki Etkinliğinin İmmünhistokimyasal Yöntem ile Araştırılması

Doç. Dr. Mine GÜLLÜOĞLU

Dr. Neslihan BERKER

6.03.2017

Diffüz Büyük B Hücreli Lenfoma ve Folliküler Lenfomalarda GCET-1, HGAL (GCET-2) ve LMO2'nin immünhistokimyasal yöntem ile değerlendirilmesi

Prof. Dr. İ. Öner DOĞAN

Dr. Aysel BAYRAM

14.06.2017

Deri, melanomlarında lenfovasküler invazyon  saptanmasında konvansiyonel ışık mikroskobik inceleme ile dual immünhistokimyasal incelemenin karşılaştırılması"

Prof. Dr. Nesimi BÜYÜKBABANİ

Dr.Teksin İŞGÖRÜCÜ

21.07.2017

"Patolojik Regresyon skorunun Prognozla ilişkisi ve Ki-67 skorunun katkısı (Neoadjuvan tedavi alan lokal ileri evre küçük hücreli dışı akciğer karsinomları üzerinde çalışma)"

Prof.Dr. E. Dilek YILMAZBAYHAN

Dr. Orhun çığ TAŞKIN

15.09.2015

Endometriyum Karsinomlarında İmmünhistokimyasal belirteçlerin (ER, p53, PTEN, ARID1A, PPP2R1A, HNF1-β) tanısal sürece katkısı ve prognozla ilişkisi"

Prof. Dr. Ekrem YAVUZ

Dr. Serap DOĞAN

16.12.2015

Kas (Detrusor) invazyonu göstermeyen mesane karsinomlarında (pTa ve pT1) histolojik derecelendirme, p53, PHH3 ve Ki67 immünhistokimyasal belirteçleri ve FGFR3 mutasyonunun prognoz ile ilişkisi

Doç. Dr. M. Yasemin ÖZLÜK

Dr. Onur GÖNÜLLÜ

25.12.2015

Metaplastik Meme Karsinomlarında Kök Hücre Belirteçleri (ALDH1, CD44, CD24) ve Hücreler Arası Sıkı Bağlantı Proteinlerinin (CLAUDİN3, CLAUDİN4 ve CLAUDİN7) Ekspresyonlarının Tanı, Prognoz ve Moleküler Alt Tipler İle İlişkisi

Prof. Dr. H. Rıdvan İLHAN

Nalan TURAN GÜZEL

18.06.2015

Membranöz Glomerülonefritlerde M-Tipi Fosfolipaz A2 reseptörüne karşı gelişmiş Anti-PLA2R antikorunun immünhistokimyasal ve immünfloresan yöntemler ile uygulanması (Etyopatogeneze yaklaşım ve klinikopatolojik korelasyon)

Prof. Dr. Işın KILIÇASLAN

Dr. Canan CEYLAN

22.01.2015

Akciğerin Büyük Hücreli Karsinomlarında İmmünhistokimyasal Alt Tiplendirme

Prof. Dr. Pınar FIRAT

Dr. Melek BÜYÜK

22.05.2014

Akciğer Adenokarsinomlarının Yeni Sınıflamaya Göre Alt Tiplendirilmesi, Müsinöz Adenokarsinomların MUC Profilinin ve İnvazyon Kriterlerinin Prognostik Parametrelerle İlişkisinin Belirlenmesi, (2007-2012 yılları arasındaki vakalar üzerinde retrospektif çalışma

Prof. Dr. E. Dilek YILMAZBAYHAN

Uzm. Dr, Davut Şahin (sitopatoloji yan dal)

15.01.2014

Tiroid İnce İğne Aspirasyon Sitolojisinde Konvansiyonel Yöntem İle Sıvı Bazlı Yöntemin Karşılaştırılması (Ağustos 2013-Ocak 2014 tarihleri arasında vakalar üzerinde prospektif çalışma)

Prof. Dr. E. Dilek YILMAZBAYHAN

Soner ARIK

-

ATAMA-

-

Dr. Uğuray Payam AHMED MAULİD

12.12.2013

Anaplastik Oligodendrogliomlarda Kromozom 1p ve19q’daki Kombine Delesyonun, IDH- Gen Mutasyonunun ve p53 Protein Ekspresyonunun Korelasyonu ve Klinikopatolojik      Parametrelerle İlişkisi

Prof. Dr. M. Bilge BİLGİÇ

Dr. Erkan SANMAK

-

İSTİFA

 

Dr. Burcu GÜZELBEY

5.11.2013

Her 2 pozitif meme karsinomu dokularında immünhistokimyasal yöntem ile Her3, CD1a ve Ki67 ekspresyonunun araştırılması, sonuçların prognostik parametreler ile ilişkilerinin saptanması

Prof. Dr. H. Rıdvan İLHAN

Uzm. Dr. Gülay AYDOĞDU (sitopatoloji yan dal)

8.10.2013

Önemi belirsiz atipi, foliküler neoplazi / foliküler neoplazi kuşkusu ve papiller karsinom kuşkusu tanılı tiroid ince iğne aspirasyon materyallerinde BRAF mutasyon analizi ve sonuçlarının preoperatif tanıya katkısı (2007-2011 yılları arasındaki vakalar üzerinde retrospektif çalışma

Prof. Dr. Pınar FIRAT

Dr. Meryem Fatoş COŞKUN

3.12.2013

Uveal Melanaomlarda Patolojik Prognostik Faktörler ve BRAFV600E Mutasyonu ile sağ kalım ilişkisi

Prof. Dr. Nesimi BÜYÜKBABANİ

Dr. Can Aksu

8.10.2012

Burkitt Lenfoma ve Diffüz Büyük B Hücreli Lenfomalarda c-myc Protein İmmunreaktivitesi

Dr. Öner Doğan

Dr. Esmehan Pehlivan

3.10.2011

Küçük Hücreli Dışı Akciğer Karsinomlarında ERCC-1 ve P53 İmmünhistokimyasal Değerlendirilmesinin Önemi

Dr. E. Dilek Yılmazbayhan

Dr. Melike nalbant Moray

-

ATAMA-

-

Dr. Şule Öztürk

21.09.2011

Kemiğin Langerhans Hücreli Histiyositozlarında klasik immünhistokimyasal markerlar ile diğer dentritik hücre markerlarının karşılaştırılması

Dr. M. Bilge Bilgiç

Dr. Esengül Uzuner

2.05.2011

Primer karaciğer malignitelerinde glypican -3 ve HepPar 1 immünhistokimyasal incelemelerinin ayırıcı tanıdaki diagnostik değerinin karşılaştırılması

Dr. Mine Güllüoğlu

Dr. Elif Onat

13.06.2011

Testisin Germ Hücreli Tümörlerinin Tanısında PLAP, OCT4 ve SALL4 İmmünekspresyonunun Yeri

Dr. Işın Kılıçaslan

Dr. Gökçen Gündoğdu

10.12.2010

Uterusun düz kas tümörlerinde immünhistokimyasal yöntemle çalışılan Ki-67, p16, c-kit ve EGFR'nin ayırıcı tanı ve prognozda değeri

Dr. Ekrem Yavuz

Dr. Emel Çakır

29.11.2010

Hipofiz Adenomlarının Tanısında Yardımcı Bir Yöntem Olarak Transkripsiyon Faktörlerin Rolü

Dr. M. Çiçek Bayındır

 Uzm.Dr. Dilek Ece     (Yan Dal)

20.09.2010

Akciğer tümörlerinde sitolojik alt tiplendirme. Hedefe yönelik tedaviler ile güncelleşen bir sorun

Dr. E. Dilek Yılmazbayhan

Dr. Nazan Değirmenci

 

İSTİFA

 

Dr. Semen Yeşil Önder

13.11.2009

Neoadjuvan tedavi almış rektum tümörlerinde EGFR, Kromogranin A, MLH-1 ve MSH-2 immünhistokimyasal analizi

Dr. Yersu Kapran

Dr. Kumru Kıroğlu

28.08.2009

Endometriumun seröz adenokarsinomlarında morfolojik, immünhistokimyasal (Ki-67, p53 ve C-erbB2) ve klinik parametrelerin karşılaştırılması

Dr. Rıdvan İlhan

Dr. Meral Ergenekli Akarca

 

İSTİFA

 

 Dr. Gülay YÜZER

16.05.2008

Çocukluk çağı sarkomlarında osteosarkom, Ewing sarkom ve rabdobyosarkomlarda C-kit ve Cerb B2 ekspresyonlarının araştırılması

Dr. Bilge Bilgiç

Dr. Oya Çabuk

 

İSTİFA

 

Dr. Ebru Karayiğit

23.02.2007

Kaposi sarkomu ve diğer vasküler lezyonlarda VEGFR-3 ekspresyonu ile HHV8 varlığının immünhistokimyasal ve in-situ hibridizasyon yöntemleriyle araştırılması

Dr.Nesimi Büyükbabani

Dr. Dilek Batu Demir

4.12.2006

Prostat iğne biyopsilerinde kanser tanısında kokteyl antikorun (AMACR (P504S) + HMW-CK + p63) kullanımı ve yararlılığının araştırılması

Dr. Işın Kılıçaslan

Dr. Ali Baş

 

İSTİFA

 

Dr. Yasemin Balkan CAKIR

-

ATAMA-

-

Demet Aygün

 

İSTİFA

 

Dr. Özlem Fidan

10.06.2005

Malign mikst müllerian tümörlerde morfolojik, immünhistokimyasal (Ki-67, p53, p63, östrojen ve progesteron reseptörleri) ve klinik parametrelerle karşılaştırmalı çalışma

Prof. Dr. Sıtkı Tuzlalı

Dr. Yasemin İren Özlük

2005

Anjiogenez (VEGF), mikrodamar yoğunluğu (CD34), p53 ve telomeraz aktivitesinin Wilms tümöründe evre, histolojik tipler ve prognoz ile ilişkisi

Dr. Işın Kılıçaslan

Dr. Ümmühani Canan Can

 

Çocukluk çağı sarkomlarında osteosarkom, Ewing sarkom ve rabdobyosarkomlarda C-kit ve Cerb B2 ekspresyonlarının araştırılması

 

Dr. Sanem Öztürk

5.12.2005

Kronik lenfositik lösemide ZAP-70 immünreaktivitesi

Dr. Öner Doğan

Dr. Özgür Mete

2004

Böbreğin eozinofilik hücreli epitelyal tümörlerinin ayırıcı tanısında histokimya ve immünhistokimyanın yeri (Hale’in kolloidal demiri, CD63, keratin 14, mitokondri antikoru, caveolin-1 proteini)

Dr. Işın Kılıçaslan

Dr. Mine Güllüoğlu

1999

İleri evre mide karsinomlarında immünhistokimyasal yöntem ile p53, PCNA, bcl-2 protein ekspresyonlarının ve mikrodamar yoğunluğunun araştırılması

Dr. Ferhunde Dizdaroğlu

Dr. Lora Eşberk Ateş

16.05.2003

Osteosarkomlarda p-glikoprotein, p53, nm23, HSP27 ve HSP90 ekspresyonunun prognoz üzerine etkisi

Dr. Bilge Bavbek

Dr. Yeşim  Karagenç

2.05.2013

Overin borderline seröz tümörleri ile seröz adenokarsinomlarının ayırıcı tanısında immünhistokimyasal yöntemin değeri (47 vakada Ki-67, östrojen reseptörü ve telomeraz aktivitesinin araştırılması)

Dr. Ekrem Yavuz

Dr. Tamer İmamoğlu

18.08.2013

Malign melanomun lenf nodu mikrometastazlarının saptanmasında immünhistokimyasal incelemenin katkısı

Dr.Nesimi Büyükbabani

Dr. Gülşen Kurt

26.09.2006

Gastrointestinal stromal tümörlerde histopatolojik ve immünhistokimyasal analiz

Dr. Yersu Kapran

Dr. Çağlar Çakır

21.02.2013

Mezotelyal Lezyonların Tanısında İmmünhistokimyasal Yöntemlerin Rolü ve Malign Mezotelyoma-Reaktif Mezotel Proliferasyonu Ayırıcı Tanısında İmmünhistokimyasal Olarak Saptanan Hücre Proliferasyonu ve Telomeraz Aktivitesinin Yeri

Dr.Dilek Yılmazbayhan

Dr. Mine Güllüoğlu

2003

Akciğer Karsinomlarında Sitomorfolojik ve Klinikopatolojik Özellikler Arasındaki İlişki.

Dr.Dilek Yılmazbayhan

(Yan Dal)

Dr. Nimet Akbaş

2002

Endometriyum karsinomlarında anjogenez, vasküler endotelyal büyüme faktörü ve östrojen, progesteron reseptörlerinin prognoz ile ilişkisi

Dr. Sıtkı Tuzlalı

Dr. Semra Vural

2002

Gastroenteropankreatik endokrin tümörlerde telomeraz aktivitesi ve Ki-67 proliferasyon indeksinin araştırılması

Dr. Yersu Kapran

Dr. Hale Akın

2001

Küçük Hücreli Dışı Akciğer Karsinomlarında p16 INK 4A/MTS1 ve Retinoblastom Proteinleri Ekspresyonunun Prognostik Değeri

Dr.Dilek Yılmazbayhan

Dr. Rabia Özdingiş

16.05.2001

Sinovyal sarkomlarda prognostik faktörler, p53 ve mdm2 proteinlerinin varlığı ve prognoz ile ilişkisi

Dr. Bilge Bavbek

Dr. Hampar Akkaya

2000

Tartarata rezistan asit fosfataz (TRAP) immünreaktivitesinin Hairy Cell Lösemi tanısındaki değeri

Dr. Öner Doğan

Dr. Hakan Duman

2000

Opere hipofiz adenomu vakalarında Ki67 proliferasyon indeksinin klinikopatolojik bulgularla karşılaştırılması

Dr. Çiçek Bayındır

Dr. Hülya Dal

1999

Kronik miyeloid lösemide CD34, p53 ve Ki67 immünreaktivitesi

Dr. Mehmet Ağan

Dr. Nurcan Kılıçlı Çamur

1999

“Mesanenin yüzeyel ürotelyal hücreli karsinomlarında p53 ve Ki-67 ekspresyonlarının prognoz ile ilişkisi”

Dr. Işın Kılıçaslan

Dr. Mehmet Sökücü

1998

Saf miyoepitelyal ve miyoepitelyal komponentli mikst tümörlerde histopatolojik, immünohistokimyasal özellikler ve proliferasyon aktivitesinin karşılaştırmalı araştırılması

Dr. Ferhunde Dizdaroğlu

Dr.Gülay Yüzer

2008

Osteosarkom, Ewing Sarkomu ve Rabdomiyosarkomda c-kit, cerbB2 ekspresyonunun prognostik öneminin araştırılması ve klinik parametrelerle karşılaştırılması

Dr. Bilge Bavbek

Dr. Seza Tetikkurt

1997

Ülseratif kolit zemininde gelişmiş displazi ve kolorektal karsinomlarda p53 protein aşırı ekspresyonu ve Ki-67 proliferasyon indeksi

Dr. Ferhunde Dizdaroğlu

Dr. Pınar Tuzlalı

1995

Kemik iliğindeki lenfoid nodüller (122 vakada histopatolojik ve morfometrik, 14 vakada immünhistokimyasal araştırma)

Dr. Mehmet Ağan

Dr. Yersu Kapran

1995

Otoimmün tiroiditlerde solid hücre adacıkları

Dr. Ferhunde Dizdaroğlu

Dr. Ekrem Yavuz

1995

Meme karsinomlarında kemoterapinin oluşturduğu değişiklikler (53 vakalık seride histopatolojik, immünhistokimyasal ve istatistiksel inceleme)

Dr. Rıdvan İlhan

Dr. Mehmet Sar

1995

Primer gastrointestinal kanal lenfomalarının yeni sınıflandırmalar eşliğinde değerlendirilmesi

Dr. Ferhunde Dizdaroğlu

Dr. Minel Akalın

1995

Nodüler sklerozan Hodgkin hastalığında nodül içi alt tiplerin, histolojik grade’in ve klinik evrenin prognoz üzerine etkisi)

Dr. Mehmet Ağan

Dr. Yeşim Gürbüz

1994

Prostat karsinomlarında ve prostatın prekanseröz lezyonlarında AgNOR yöntemi

Dr. Veli Uysal

Dr. Bilge Bavbek

1993

Viral kronik aktif hepatitlerde morfolojik bulgular

Dr. Uğur Çevikbaş

Dr. Naciye Arda

1991

Liposarkom 138 vakada ışık ve 5 vakada elektron mikroskopik inceleme

Dr. Misten Demiryont

Dr. Öner Doğan

1991

Nöroblastom-gangliyonöroblastom-gangliyonörom tümör hücre serisinde AgNOR yöntemi

Dr. Misten Demiryont

Dr. Işın Kılıçaslan

1990

Sistemik lupus eritematozus’ta böbrek değişiklikleri (Işık mikroskopik, elektron mikroskopik özellikler ve klinik bulgular ile ilişki araştırılması) 

Dr. Veli Uysal

Dr. Mustafa Doğan Özçil

1990

Hodgkin hastalığı /126 Hodgkin hastalığı vakasında, histopatolojik sınıflama ve histopatolojik parametrelerin incelenmesi)

Dr. Münevver Yenerman

Dr. Nesimi Büyükbabani

1990

Membranoproliferatif glomerülonefritler  (Işık mikroskopik, elektron mikroskopik özellikler ve klinik bulgular ile ilişki araştırılması) 

Dr. Veli Uysal

Dr. Olcay Çubukçu

1990

Yeni görüşler ışığında çeşitli yönleriyle meme karsinomlarının patolojik anatomik açıdan değerlendirilmesi

Dr. Altan İplikçi

Dr. Fevziye Kabukçuoğlu

1990

Overin germ hücreli tümörlerinin morfolojik özellikleri

Dr. Altan İplikçi

Dr. Sıtkı Tuzlalı

1989

Uterus serviksinin intraepitelyal neoplazilerinde human papillomavirüs enfeksiyonuna bağlı patolojik anatomik değişiklikler

Dr. Altan İplikçi

Dr. Cuma Yorgancı

1987

İnce iğne aspirasyon biyopsisinin tiroid hastalıklarındaki yeri ve önemi

Dr. Münevver Yenerman

Dr. Bekir Arzuman

1987

Memenin Paget hastalığında patolojik anatomik ve ultrasrüktürel inceleme

Dr. Rıdvan İlhan

Dr. Nadir Paksoy

1986

İndetermine (erken evre) leprada klinik ve histopatolojik bulguların değerlendirilmesi

 

Dr. Dilek Yılmazbayhan

1985

Habis fibröz histiyositom (112 vakada ışık ve elektronmikroskopik inceleme)

Dr. Misten Demiryont

Dr. Mehmet Naci Edalı

1985

Kemiğin dev hücreli tümörü 144 vakada ışık ve elektronmikroskopik inceleme

Dr. Misten Demiryont

Dr. Fahrettin Göze

1983

Testisin kombine germ hücreli tümörleri

Dr. Veli Uysal

Dr. Cansel Çakalır

1982

 

Dr. Misten Demiryont

Dr. Emel Şakir Akman

1982

Ewing sarkomu 131 vakada morfolojik araştırma

Dr. Misten Demiryont

Dr. İ.Engin Uzgören

1981

Akciğerin ufak hücreli anaplastik karsinomu

Dr. Uğur Hacıhanefioğlu

De. Zehra Ersan Akpir

1980

Timus hipoplazisi gösteren 24 çocukta lenforetiküler sistemin histopatolojik incelenmesi

Dr. Münevver Yenerman



HİZMET

Anabilim Dalımızda eğitim-öğretim ve araştırma görevinin yanı sıra, kamu hizmeti ve eğitimin bir parçası olarak yılda yaklaşık 45.000 biyopsi ve 1200 frozen section değerlendirilmektedir. Beş Bilim Dalı ve 6 seksiyon halinde çalışılan bölümde Bilim Dalları ve seksiyonlarda kendi alanında çok iyi yetişmiş, konularını çok iyi bilen 9 öğretim üyesi ve 5 uzman görev yapmakta ve biyopsiler seksiyonlaşmaya uygun olarak değerlendirilmektedir.

Akademik Personel Sayısı: 9 öğretim üyesi (5 profesör, 4 doçent), 5 uzman, 11 tıpta uzmanlık öğrencisi, 2 Sitopatoloji Yan Dal Uzmanlık öğrencisi olmak üzere (toplam 27 hekim).


LABORATUARLAR

Teknik ve idari ekip:

Histopatoloji laboratuvarı (11), immünhistokimya laboratuvarı (2), histokimya laboratuvarı (3), sitoloji laboratuvarı (2), fish/moleküler patoloji laboratuvarı (2), immünfloresan laboratuvarı (1), frozen section laboratuvarı (2), arşiv birimi (1), rapor sekreteri (4), anabilim dalı sekreteri (1), kayıt elemanı (3), rapor dağıtım elemanı (1), öğrenci işleri (1), alım/İhale/kalite görevlisi (1), sitoteknisyen (2),fatura (1) temizlik görevlisi (2) olmak üzere toplam 40 personel.

Tanıtım

Patoloji Anabilim Dalı Temel Bilimler Binasında yer almaktadır. Bu bölümde Rutin Histopatoloji Laboratuvarı, Histokimya laboratuvarı, İmmünhistokimya ve İn situ Hibridizasyon Laboratuvarı, İmmünflöresan Laboratuvarı, Sitopatoloji Laboratuvarı, Moleküler Patoloji ve FISH Laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca Monoblok Ameliyathane içerisinde yer alan Frozen Section Ünitesi mevcuttur.

Rutin Histopatoloji Laboratuvarı

Yıllık yaklaşık olarak 45.000 adet biyopsi materyali rutin mikroskopik inceleme için hazırlanmaktadır. Ayrıca tez çalışmaları, araştırma projelerinin bir kısmı da bu bölümde yapılmaktadır. Laboratuvarda Otomatik Doku Takip Cihazları, Blok Döküm Cihazları, Rotary ve Kızaklı Mikrotomlar, Doku Su Banyoları, Parafin Dispenser, buzdolabı, derin dondurucular, etüvler, otomatik lam ve kaset yazıcı, otomatik kapalı sistem boyama makinesi ve lam kapatma makinesi bulunmaktadır.

İmmünflöresan laboratuvarı

Böbrek ve deri biyopsilerinin immünflöresan mikroskopik incelemeleri için dokuların sıvı azot ile şok dondurulması, derin dondurucuda saklanması, kriyomikrotomda kesit alınması ve boyanmaları bu laboratuvarda gerçekleştirilmektedir.

Sitopatoloji Laboratuvarı

Yıllık yaklaşık olarak 10.000 adet sitolojik materyal rutin mikroskopik inceleme için hazırlanmaktadır. Laboratuvarda santrifüj, sitosantrifüj, eppendorf tüp santrifüjü, buzdolabı ve boya setleri bulunmaktadır.

İmmünhistokimya ve İn situ Hibridizasyon Laboratuvarı

Bu laboratuvarda yıllık yaklaşık olarak 30000 adet test uygulanmaktadır. Yaklaşık 200 antikor bu testlerde kullanılmaktadır. Testlerin büyük kısmı manuel, bir kısmı ise otomatik makine ile yapılmaktadır. Ayrıca gereken durumlarda meme tümörlerinde otomatize teknikle in situ hibridizasyon yöntemiyle cErbB2 gen amplifikasyonuna bakılmaktadır. Mevcut cihazlar Tam Otomatik İmmünhistokimya ve İn situ Hibridizasyon Makinesi, bu makineye ait bilgisayar sistemi ve donanımı, mikrodalga fırın, Rotary Mikrotom, doku banyosu, distile su cihazı, etüv ve buzdolabıdır.

Histokimya laboratuvarı

Bu laboratuvarda çok çeşitli histokimyasal boya yöntemleri manuel olarak gerçekleştirilmekte ve yıllık ortalama 30000 test uygulanmaktadır. Kullanılan solüsyonların önemli kısmı bu laboratuvarda hazırlanmaktadır.

Diagnostik Moleküler Patoloji Laboratuvarı

Diagnostik moleküler patoloji laboratuvarımız 18.06.2010 tarihinde kurulmuştur. Laboratuvarımızda KRAS ve BRAF mutasyon analizleri DNA bazlı allel spesifik real-time PCR yöntemi ile yapılmaktadır. 2010 yılı içerisinde ‘Ring see KRAS validation test for the molecular-pathological detection of KRAS mutations in colorectal carcinoma’ validasyon sertifikası almıştır. 2012 yılı Ocak ayından itibaren KRAS, NRAS, BRAF ve EGFR mutasyonlarının analizi, real-time DNA sekanslamasına dayalı pyrosekans yöntemi ile bakılmaya başlanmıştır.

İn situ Hibridizasyon (FISH) Laboratuvarı:

Tümör dokularına ait parafin dokularda, tanıya ve tedaviye yönelik mutasyonların araştırılması amacıyla FISH inceleme yapılmaktadır

Frozen Section Ünitesi

Ameliyathane içerisinde yer alan bu ünitede materyaller ameliyat sırasında dondurulmuş kesit alınarak, hızlı sistemle boyanmakta ve değerlendirilmekte, ameliyatı yapan ekibe hızla sonuç verilmektedir. Yıllık ortalama 1200 frozen section değerlendirilmektedir.


PATOLOJI ANABILIM DALI MATERYAL GÖNDERME KOŞULLARI

Kalite standartları doğrultusunda ekte Patoloji Anabilimi Dalı materyal gönderme koşullarını içeren Standart Uygulama Rehberi dosyası yer almaktadır.  İlgili dosyalar aşağıda bulunmaktadır.


İLETİŞİM

Tel +90 212 414 20 00 – 31748


Akademik Kadro


Üroloji Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Faruk Özcan


Üroloji Bilim Dalları
1. Ürolojik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Özcan
2. Androloji Bilim Dalı Başkanı              Prof. Dr. Ateş KADIOĞLU
3. Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı    Prof. Dr. Hasan Orhan ZİYLAN


TARİHÇE

İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı, 6 Nisan1963’te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olarak bölünmesi sonrasında o zaman doçent olan Prof. Dr. Necati Güvenç tarafından kurulmuştur.Önceleri 2. Cerrahi kliniği içine misafireten yerleştirilen 14 yatak ile hizmet veren klinik geçen  40 yıla yakın sürede büyük atılımlar göstererek ülkemizdeki Üroloji eğitimi veren kuruluşlar arasında ön sıralardaki yerini almıştır. Kliniğin kurulduğu yıllarda rahmetli Prof. Dr. Necati Güvenç ve yine rahmetli Prof. Dr. Melih Özen birlikte kliniğimizde önemli yapılanmalara imza atmış ve Prof. Dr. Necati Güvenç’ten sonra halen emekli olan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu  tarafından Anabilim Dalımız uzun yıllar yönetilmiştir.Bu süreç içinde daha kısa dönemlerde olmak üzere emekli hocamız Prof. Dr. Fevzi Macit  ve halen  Anabilim Dalı başkanımız olan Prof. Dr. Cavit Özsoy  da başkanlık yapmışlardır. Bu dönemlerde kliniğimizde gerek akademik gerekse alt yapı ve teçhizat yönünden  büyük ilerlemeler kaydedilmiş ve kliniğimiz hem hasta hizmetleri hem de bilimsel aktiviteler yönünden yeterli ve tercih edilen bir konuma yükselmiştir. Her sene yurtiçi ve yurtdışındaki farklı üniversite ve hastanelerden birçok uzman çeşitli konularda bilgi ve görgülerini arttırmak için kliniğimize gelip Öğretim Üyelerimizin nezaretinde belirli sürelerde çalışmaktadır.Anabilim Dalı olarak misyonumuz dünyanın önde gelen Üroloji departmanları arasında yerimizi almak ve asistanlarımızı en güncel bilgilerle donattıktan sonra mezun etmektir.
 
Kliniğimiz, ülkemizde Çocuk Ürolojisi ve Androloji bilim dallarının kurulmasında geliştirilmesinde öncü rol oynamış ve bu iki üroloji yan dalının kurumsallaşmasını sağlamışlardır. Halen 11 profesör ve 1 doçentten oluşan eğitim kadrosu kendi içinde ilgi alanlarında derinleşerek Türk Üroloji dünyasında saygın yerlerini almışlardır. Öğretim üyeleri ilgi alanlarına göre genel üroloji, çocuk ürolojisi, üroonkoloji, üriner sistem taş hastalığı, jinekolojik üroloji, androloji, endoüroloji, nöroüroloji ve transplantasyon dallarında eğitim vermektedirler.Anabilim Dalımıza  2004 yılında EBU tarafından Asistan Eğitim Programı (Residency Training Programme) sertifikası verilmiş ve Akdeniz Üniversitesi ile birlikte akreditasyonu yapılan ilk klinik olmuştur. 2002 yılı Temmuz ayından beri Anabilim Dalı Başkanlığını Prof. Dr. Cavit Özsoy  yürütmektedir.


MİSYON VİZYON

Güncelleme Çalışması Yapılmakta


EĞİTİM

Güncelleme Çalışması Yapılmakta

HİZMET

Klinik hizmetleri:
Bu hizmetler İstanbul Tıp Fakültesi Cerrahi Monoblok’ta devam etmektedir. Buna göre, 5. katta 40 yataklı servis, 1. katta öğretim üyelerinin ofisleri ve öğrenci işleri, zemin katta genel üroloji, çocuk ürolojisi ve androloji poliklinikleri ile idrar laboratuarı, bodrum 1. katta 2 adet ameliyathane ( no16 ve 17) ve bodrum 3’de ise 6 yataklı ve iki masalı endoskopi ünitesi, ürodinami ünitesi, ESWL (ekstrakorporeal şok dalga litotripsi) ünitesi, endoüroloji masası, ultrasonografi ünitesi ve androloji laboratuarı bulunmaktadır. Transplantasyon ünitesi, Özel Servis ve Endoskopi ünitesindeki yataklar da  ilave edildiğinde departmanımızın yatak sayısı 56’ya ulaşmaktadır. Kliniğimle ilgili bölümler hakkındaki detaylar şu şekildedir:

Yataklı servis:
Yataklı servis, 32 erişkin ve 8 çocuk yatağı olmak üzere toplam 40 yataktan oluşmaktadır. Serviste gün içinde 2 üroloji asistanı, 1 sorumlu hemşire, 2 servis hemşiresi ve 2 yardımcı personel görev yapmaktadır. Nöbetlerde ise hasta hizmetleri 3 asistan, 1 hemşire ve 1 yardımcı personel  ile devam ettirilmektedir. Serviste 5 adet tek kişilik oda, 6 adet iki kişilik oda, 3 adet 4 kişilik oda ve 4’er yataklı 2 adet çocuk odası yer almaktadır. Cerrahi monoblok 5. katta yer alan yataklı servis haricinde 4. katta Transplantasyon ünitesi bulunmaktadır. Canlı vericiden böbrek nakli yapılan hastalar bu bölümde takip ve tedavi edilmektedirler. Cerrahi monoblok 2 kattaki Cerrahi Özel Servis’e de istek halinde hasta takip ve tedavi edilebilmektedir.

Poliklinikler:
Üroloji Anabilim Dalı poliklinikleri Cerrahi monoblok zemin katta bulunmakta olup, toplam 4 muayene odasında faaliyet gösteren Genel Üroloji ve seksiyon polikliniklerinden oluşmaktadır. Poliklinik hizmetleri 2 sorumlu öğretim üyesi, 4-5 asistan doktor, 1 hemşire ve 1 personel tarafından devam ettirilmektedir. Üroloji polikliniğinde her yıl yaklaşık olarak 22.000 hasta değerlendirilmektedir. Ayrıca, Üroloji polikliniğinde hastalara gerekli üriner analizlerin yapılabilmesi için bir de laboratuar ve görevli biyolog bulunmaktadır.
Androloji Bilim Dalı uğraş alanları; erkek infertilitesi, erkek ve kadın cinsel fonksiyon bozukluklarıdır. Bilim dalı poliklinik hizmeti olarak yılda 10000 civarında muayene ve kontrol yapılmaktadır. Ayrıca bilim dalının yıllık 300 civarında ameliyat kapasitesi mevcuttur. Nisan 2003 tarihinde açılan yeni androloji polikliniğinin 3 ayrı muayene odasında her gün çok sayıda androloji hastası muayene olmaktadır.

Çocuk ürolojisi polikliniği:
Bölümümüz bünyesinde, Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı polikliniği’nde yılda yaklaşık olarak 2000 kadar hasta değerlendirilmektedir.

Ameliyathaneler:
Üroloji anabilim dalı’na ait iki adet ameliyathane bulunmaktadır. Operasyon masaları her türlü manevraya olanak sağlayan hareketli masalar olup, lombotomi veya jinekolojik pozisyonda operasyonlar yapılabilmektedir. Ameliyathanede laparoskopik operasyonlar ve endoskopik girişimler için gerekli her türlü ekipman bulunmaktadır. Yapılan operasyonlar endovizyon cihazı ile eğitim alan kişilerce de takip edilebilmektedir. Bu cihaz görsel eğitim için son derece önemli olup, kliniğimizde asistan eğitimi için önemle kullanılmaktadır. Buna ilaveten bölümümüzün sahip olduğu operasyon mikroskobu ile her türlü mikrocerrahi girişim yapılabilmektedir.

Endoskopi ünitesi:   
Endoskopi ünitesinde gerekli müdahaleler genel veya lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Burada ayrıca küçük cerrahi girişimler için ayrı bir masa bulunmaktadır. 2008 yılı başında Endoskopi bölümündeki tüm ekipman yenilenmiş ve her türlü müdahale daha uygun ve güncel aletlerle yapılabilir hale gelmiştir.   Endoskopi ünitesinde her yıl ortalama 1500 civarında sistoskopi, URS, Üretrotomi intern, endoskopik dilatasyon, küçük TUR’lar, subüreterik injeksyonlar gibi ayaktan veya kısa süreli yatış gerektiren girişimler yapılmaktadır. Bu müdahalelerin yaklaşık 300’ü çocuklara yönelik müdahalelerdir. Endoskopik girişimde veya küçük cerrahi girişimde bulunulan hastalar 6 yataklı servisde müdahale sonrası hemşire gözetiminde kalmaktadırlar. Bu bölümde 2 üroloji asistanı, 2 hemşire ve 1 personel görev almaktadır. Endoskopi ünitesi dahilinde bulunan ultrasonografi biriminde 3.5 ve 7.5 MHz probları bulunan ultrasonografi cihazı ile her tür üriner ultrasonografi haricinde transrektal ultrasonografi de yapılabilmektedir. Transrektal probe rehberliğinde prostat biyopsileri ultrasonografi biriminde senede 500 civarında olmak kaydıyla yapılmaktadır.

Video-ürodinami ünitesi:
Mart 2003 tarihinden itibaren bölümümüze alınan  MMS marka ürodinami cihazı ve   bu cihaza monte edilmiş bulunan C kollu Siemens floroskopi ile her türlü videoürodinamik tetkik yapılmaktadır. Her yıl bu ünitede 1000’e yakın ürodinamik tetkik yapılmaktadır.

ESWL birimi:
ESWL ünitesinde “spark gap” prensibi ile çalışan PCK  ESWL cihazı kullanılmaktadır. Bu cihaza ilave olarak C kollu floroskop ile kırılması planlanan taşın tam olarak lokalizasyonu yapılabilmektedir. Gerektiğinde bu cihaza ultrason probu da eklenebilmektedir. Her yıl 200 civarında taş kırma işlemi bu ünitede gerçekleşmektedir.

Androloji laboratuarı:
Androloji laboratuarında yılda 5000 civarında semen analizi ve sperm işleme uygulanmaktadır.


BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

2008-2009 YILLARI ARASI ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ULUSLAR ARASI YAYINLARI"] 

Üroloji Anabilim Dalı - 2008-2009 Yılları arası öğretim üyelerinin uluslar arası yayınları
(SCI and SCI-Exp.’e giren yayınlar  )1- Primary urethral plasmacytoma: a case report and literature review. Gokce O, Acar O, Tunc M, Kilicaslan I, Esen T, Ozcan F.  Kaohsiung J Med Sci. 2008 May;24(5):274-7.
2- Paratesticular metastasis of malignant melanoma: a case report. Acar O, Akinci M, Uluocak N, Akbulut F, Kilicaslan I, Gokce O, .Kaohsiung  J Med Sci. 2008 Jun;24(6):315-8.
3- Editorial Comment on: Are Antisperm Antibodies Really Associated with Proven Chronic Inflammatory and Infectious Diseases of the Male Reproductive Tract? Akman T, Kadioglu A. Eur Urol. 2008 Aug 12. [Epub ahead of print] No abstract available.
4- Is sexual dysfunction in women with obstructive sleep apnea-hypopnea syndrome associated with the severity of the disease? A pilot study. Onem K, Erol B, Sanli O, Kadioglu P, Yalin AS, Canik U, Cuhadaroglu C, Kadioglu A. J Sex Med. 2008 Nov;5(11):2600-9. Epub 2008 Jul 14.
5- Prevalence and risk factors for low sexual function in women: a study of 1,009 women in an outpatient clinic of a university hospital in Istanbul. Aslan E, Beji NK, Gungor I, Kadioglu A, Dikencik BK.J Sex Med. 2008 Sep;5(9):2044-52. Epub 2008 Jun 18.
6- Grading of classical testicular microlithiasis has no effect on the prevalence of associated testicular tumors. Sanli O, Kadioglu A, Atar M, Acar O, Nane I, Kadioglu A. Urol Int. 2008;80(3):310-6. Epub 2008 May 14.
7- Technetium Tc 99m sulphur colloid seminal vesicle scintigraphy: a novel approach for the   diagnosis of the ejaculatory duct obstruction.Orhan I, Duksal I, Onur R, Balci TA, Poyraz K, Firdolas F, Kadioğlu A. Urology. 2008 Apr;71(4):672-6. Epub 2008 Mar 3.
8- Editorial comment on: insight into urogynecologic features of women with interstitial cystitis/painful bladder syndrome. Kadioglu A, Sanli O. Eur Urol. 2008 Nov;54(5):1152. Epub 2008 Feb 6.
9- Posttraumatic nonischemic priapism treated with autologous blood clot embolization. Numan F, Cantasdemir M, Ozbayrak M, Sanli O, Kadioglu A, Hasanefendioglu A, Bas A. J Sex Med. 2008 Jan;5(1):173-9.
10- Quality of erections in men treated with flexible-dose sildenafil for erectile dysfunction: multicenter trial with a double-blind, randomized, placebo-controlled phase and an open-label phase. Kadioglu A, Grohmann W, Depko A, Levinson IP, Sun F, Collins S.  J Sex Med. 2008 Mar;5(3):726-34. Epub 2007 Dec 17.
11- The role of heat shock protein 70 (Hsp 70) in male infertility: is it a line of defense against sperm DNA fragmentation?  Erata GO, Koçak Toker N, Durlanik O, Kadioğlu A, Aktan G, Aykaç Toker G. Fertil Steril. 2008 Aug;90(2):322-7. Epub 2007 Sep 19.
12- Editorial comment on: Temporary Cavernosal-Cephalic Vein shunt in Low-Flow Priapism Treatment  Kadioglu A  Eur Urol. 2008 Oct 14 (Epub ahead of print)
13- Comparison of transrectal ultrasonography and transrectal ultrasonography-guided seminal vesicle aspiration in the diagnosis of the ejaculatory duct obstruction. Engin G, Cetlik M, Sanli O, Aytac O, Muradov Z, Kadioglu A. Fertil. Steril. 2008 Sep 13. (Epub ahead of print)
14- Evaluation of sexual fynction of Turkish women with breast cancer receiving systemic treatment   Can G, Oskay U, Duma Z, Aydiner A, Saip P, Disci R, Kadioglu A. Oncol Nurs Forum 2008; 35: 471-476
15- Surgical treatment of Peyronie's disease: a single center experience with 145 patients. Kadioglu A, Sanli O, Akman T, Cakan M, Erol B, Mamadov F. Eur Urol. 2008 Feb;53(2):432-439.
16- Surgical treatment of Peyronie's disease: A single center experience with 145 patients.Akman T, Sanli O, Onem K, Tefik T, Amasyali A, Kadioglu A. J Sex Med 2008;5 (suppl 2) :87
17- Positional changes in voiding dynamics of children with non-neurogenic bladder dysfunction.Uluocak N, Oktar T, Acar O, Incesu O, Ziylan O, Erkorkmaz U.Urology. 2008 Sep;72(3):530-4; discussion 534-5.
18- Tissue Resonance Interaction Method (TRIMprob) has the potential to be used alongside the recognized tests in   the screening protocols for prostate cancer.  Gokce O, Sanli O, Salmaslioglu A, Tunaci A, Ozsoy C, Ozcan F. Int J Urol. 2009 Jun;16(6):580-3. Epub 2009 May 12.
19- Is Cystatin C a Promising Parameter to Determine Postnatal Outcome of Prenatally Diagnosed Infravesical Obstruction? Acar O, Uluocak N, Ziylan O, Kalelioğlu I, Yüksel A, Ander H. J Urol. 2009 Aug 14. [Epub ahead of print]
20- Clinical and Radiological Characteristics of Patients Operated in the First Year of Life Due to Ureteropelvic Junction Obstruction: Significance of Renal Pelvis Diameter.Uluocak N, Ander H, Acar O, Amasyalı AS, Erkorkmaz U, Ziylan O. Urology. 2009 Jul 15. [Epub ahead of print]
21- Which method is the most reliable in determination of bladder capacity in children with idiopathic overactive bladder? A comparison of maximum voided volume, uroflowmetry and maximum cystometric capacity. Uluocak N, Oktar T, Ander H, Ziylan O, Acar O, Rodoplu H, Erkormaz U. J Pediatr Urol. 2009 Apr 1. [Epub ahead of print]
22-The relationship between level of injury and bladder behavior in patients with post-traumatic spinal cord injury.  Erol B, Koçak T, Kadioğlu A, Müslümanoğlu L, Karamehmetoğlu S, Akinci M, Arikan F. Ulus Travma Acil Cerrahi Derg. (Turkish Journal of Trauma and Emergency Surgery ) 2009 Jul;15(4):377-82.
23- Overactive Bladder Syndrome and Detrusor Overactivity: Is There a Strong Relation Between the Symptoms and Urodynamic Findings? Zorba O U, Koçak T, Önem K.Turkish Journal of Medical Sciences  Feb 39(2):267-272  2009
24- Despite the lack of association between different genotypes and the presence of prostate cancer, endothelial nitric oxide Synthase a/b (eNOS4a/b) polymorphism may be associated with advanced clinical stage and bone metastasis. Sanli O, Kucukgergin C, Gokpinar M, Tefik T, Nane I, Seckin S. Urol Oncol. 2009 Jul 2. [Epub ahead of print]
25- Dimethylarginines and inflammation markers in patients with chronic kidney disease undergoing dialysis. Oner-Iyidogan Y, Oner P, Kocak H, Gurdol F, Bekpinar S, Unlucerci Y, Caliskan Y, Cetinalp-Demircan P, Kocak T, Turkmen A. Clin Exp Med. 2009 Sep;9(3):235-41.
26- Re: Prevalence and risk factors for low sexual function in women: a study of 1,009 women in an outpatient clinic of a university hospital in Istanbul-a response. Aslan E, Beji NK, Gungor I, Kadioglu A, Dikencik BK. J Sex Med. 2009 May;6(5):1491-2.
27- Editorial Comment on: Are Infertile Men Less Healthy than Fertile Men? Results of a Prospective Case-Control Survey. Akbulut MF, Sanli O, Kadioglu A. Eur Urol. 2009 Mar 10. [Epub ahead of print]
28- Effect of infertility duration on postvaricocelectomy sperm counts and pregnancy rates. Zorba UO, Sanli OM, Tezer M, Erdemir F, Shavakhabov S, Kadioglu A. Urology. 2009 Apr;73(4):767-71.
29- Editorial Comment on: Assessing the Impact of Ischaemia Time During Partial Nephrectomy.Esen T. Eur Urol. 2009 Jul 28. [Epub ahead of print]
30- Oral tamoxifen citrate treatment is more effective in normogonadotropic patients who have follicle-stimulating hormone levels within the lower half of normal. Kadioglu TC. Int Urol Nephrol. 2009 Apr 21. [Epub ahead of print]


İLETİŞİM

Tel +90 212 414 20 00 - 31832