Araştırmacı Tarafından Başlatılan Klinik Araştırmalar ve Veri Sempozyumu



Sayın Klinik Araştırmalar Topluluğu Üyesi,

İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Merkezi (İÜKAMM) tarafından düzenlenen ve Uluslararası Klinik Araştırma Merkezleri Ağı (ICN) tarafından desteklenen Araştırmacı Tarafından Başlatılan Klinik Araştırmalar ve Veri Sempozyumu’nun 12-13 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleşeceğini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

İÜKAMM, klinik araştırmaları geliştirip, başta araştırmacı sorunları olmak üzere alandaki farklı konulara çözüm getirmeyi amaçlarken,  hasta ve hasta güvenliğini merkezde tutan öncü bir kurumdur.İstanbul Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve enstitülerde klinik araştırmaları koordine eden eşsiz bir kuruluş olmasının yanı sıra ICN’in de kurucu üyelerindendir.

ICN, akademik ve devlet tabanlı araştırma kuruluşları arasında mükemmeliyetin aktarılmasını amaçlayan bir işbirliği ağıdır. ICN, dünya çapındaki üst düzey klinik araştırma merkezlerinin bilgi ve deneyimlerini bir araya getirmektedir. Misyonu, ICN ve üyelerinin üst düzey ve rüştünü ispat etmiş hizmetlerinin desteklenip ilerletilerek yüksek kaliteli klinik araştırma merkezleri ve çalışma birimlerinin küresel ölçekte erişilebilirliğinin geliştirilmesidir. Üyeleri arasındaki yakın ve eşgüdümlü bağlantılar aracılığıyla ICN klinik araştırmalarda takımlar ve geçerli paydaşları bir araya getirebilmektedir (http://www.icn-connect.org).

Her iki oluşum da endüstri destekli araştırmalarda yetkin olmakla birlikte; tıbbi ve bilimsel bilginin gelişmesini amaçlayan, araştırmacı tarafından bağımsız olarak tasarlanıp yürütülen araştırmalar bu sempozyumun odağını oluşturacaktır. Hasta odaklı, gerçek yaşam koşullarına dayalı, ticari olmayan klinik araştırmalar ana akım eğilimlerin hedefinde olmayan hastalıkların çözümüne katkıda bulunabilir ve pazara yönelik çalışmalarınkinden farklı yöntemler uygulayabilirler. Gerçek yaşam verisinin artan rolü, elektronik sağlık kayıtlarının kullanımı ve bilişim teknolojilerince açığa çıkarılan yöntemler, kuşkusuz klinik araştırma alanındaki olanakları belirgin olarak arttırmıştır. Bunu kaçınılmaz olarak etik, yasal, idari ve felsefi sorular izlemiştir.

Araştırmacı Tarafından Başlatılan Klinik Araştırmalar ve Veri Sempozyumu  Araştırmacı Tarafından Başlatılan Klinik Araştırmalarda ve Klinik Araştırmalarda Veri Kullanımında tartışılması için mükemmel bir ortam sağlarken; Elektronik Sağlık Kayıtları, Büyük Veri ve veri kullanımındaki gelişmelerin Araştırmacı Tarafından Yönetilen Araştırmanın gelişmesine nasıl katkı sağlayacağı  sempozyumun odak noktasını oluşturacaktır. Etik, yasal ve yönetsel konular da ilgili oturumlarda işlenecektir.

Sempozyum Akışı:
12.09.2018 (Sabah) : Araştırmacı Tarafından Başlatılan Klinik Araştırmalar ve Veri Kullanımında Türkiye
12.09.2018 (Öğleden Sonra): Sözlü Sunumlar ve Poster Sunumları
13.09.2018 (Sabah): Konferanslar
13.09.2018 (Öğleden Sonra): ICN üyesi ülke ve merkezlerin , Araştırmacı Tarafından Başlatılan Klinik Araştırmalar ve  Veri Kullanımı ile ilgili sunumları

Sizi asırlardır farklı kültürler ve ekonomiler arasında köprü konumunda olan eşsiz ve güzel İstanbul’da ağırlamak bizim için büyük bir onur olacaktır. Bu organizasyonun katılımcılar arasındaki iletişimi güçlendirmesine , deneyimlerin paylaşılmasına ve uzun dönemde bilimsel etkileşim ve bağlantıların kurulmasına aracılık edeceğini umuyoruz.
Size ve tüm meslektaşlarımıza bu heyecan verici sempozyuma olan ilginiz ve katılımınız için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Saygılarımla

Organizasyon Komitesi adına,

Prof. Dr. Yağız Üresin
İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Merkezi Müdür Yardımcısı
Uluslararası Klinik Araştırmalar Merkez Ağı Genel Başkanı


SEMPOZYUMLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN WEBSİTESİNİ ZİYARET EDİNİZ.


Yaklaşan Etkinlikler

Uluslararası Katılımlı Kongre Tarih ve Kültür Penceresinden Su ve Sağlık İlişkisi

Konum