İÜ Tıp Fakültesi Ev Sahipliğinde Radyolojide Yapay Zekâ Öncü Toplantısı Gerçekleştirilecek

İstanbul Fakültesi önderliğinde, İÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkez’inde “Radyolojide Yapay Zekâ Öncü Toplantısı” gerçekleştirilecek. Sağlıkta Yapay Zekâ konusunun tartışılacağı toplantı, birçok akademik kurumun katkıları ile 27 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşecek. ​​​​

Prof. Dr. Atadan Tunacı yaptığı açıklamada, “1896 yılında Yıldız Askeri Hastanesi bahçesinde, Cemil paşa gözetiminde ilk röntgen çekimine öncülük yapan 5. Sınıf öğrencisi Esad Fevzi ile aynı heyecan ve duyguları sizlerle paylaşacağımız için sevinçliyiz. Toplantımız, konuyla ilgilenen veya ilgilenmek isteyen herkese açıktır. Bu toplantı aynı zamanda tıp doktorları ve bilgisayar mühendislerinin buluşma ve kaynaşmasına ortam hazırlayacağı gibi; endüstri, yatırımcı ve girişimciler için de bulunmaz bir fırsat niteliği taşıyacaktır.” dedi.

Radyolojide Yapay Zekâ Öncü Toplantısı’nda, geçmişten günümüze sağlıkta yapay zekâ, radyoloji ve yapay zekâ, görüntüleme bilişiminde değişimler ve gelişimler, radiomics ve genomics gibi başlıkların yanı sıra, nükleer tıp ve onkolojide yapay zekâ, etik sorunlar, yapay zekâ eğitimi gibi konular da ele alınacak.

Katılımın ücretsiz olduğu, online olarak kayıt yaptırılabilen Radyolojide Yapay Zeka Öncü Toplantısı ile ilgili detaylar www.deepaim.org adresinden takip edilebilir.

Programın detayı ise http://deepaim.org/tr/PROGRAM.html linkinde mevcut.

Program PDF​​​​

Yaklaşan Etkinlikler