Bir Kez Daha Görev Başında Katledildik

Bir hekim daha görevini icra ederken, bir evlat, bir eş, bir baba canice katledildi.

Hayatını insanların sağlığına kavuşması için adamış bir hekim, şifa dağıttığı hastanede kabul edilemez, hafifletilemez, gerekçelendirilemez bir şekilde öldürüldü.

Dr. Ekrem Karakaya’ya Allahtan rahmet, ailesi ve tüm sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Yuvamız olan İstanbul Tıp Fakültesi bahçesinde katledilen Göksel Kalaycı hocamız dahil birçok meslektaşımızın arasına maalesef Dr. Ekrem Karakaya’nın da ismi eklendi.

Öldürülüyoruz, katlediliyoruz ve bu sadece hekimlerin sorunu değil, toplumsal mutabakatla ivedilikle kalıcı ve caydırıcı önlem alınması gereken bir sorundur.

İnsanı yaşatmak, sağlığına kavuşturmak için harcanan emek, uzun eğitim süresi, zorlu sınavlar, mecburi hizmetler, zorlu çalışma şartları, uykusuz geceler, yorgun bedenler hak ettiği değer ve saygıyı görmeyi bekliyor, katledilmeyi, öldürülmeyi değil.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi ve Hastane Yönetimi