Sağlık ve İnovasyon Kulübü Toplantısı

SAĞLIK VE İNOVASYON KULÜBÜ 16. TOPLANTISINDA AORTİK OTOGREFT TASARIMI TARTIŞILDI

İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık ve İnovasyon Kulübünün 15 Aralık 2022 Perşembe günü Saat 17.00'de Cihat Abaoğlu Amfisi'nde yapılan toplantısında aortik otogreft tasarımı konusu tartışıldı. Toplantıda Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nilgün Bozbuğa "Aortik Otogreft Tasarımı ve 3D Biyoyazıcılarda Aort Kapak Basımı" konulu konuşmasında yaptıkları inovatif çalışmalardan da örnekler verdi. Kulüp Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif KARAN‘ın da katıldığı toplantıda İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinden Sıla Başak Gök "Aort Kapak Anatomisi - Neonatal Kritik Aort Stenozu Nedir ve Tedavi Yaklaşımları Nelerdir? " ve Aybike Yavuzalp "Doku Mühendisliği" konulu sunumlar gerçekleştirdiler. Katılımcılar toplantı sonrasında “Sağlık ve İnovasyon Kulübü olarak kalp damar cerrahisi, aort kapak anatomisi, günümüzde kullanılan kapak çeşitleri ve daha birçok şey hakkında ufkumuzun açıldığı ve sonunda sorularımızla konuyu birlikte derinine irdeleme imkanı bulduğumuz bir toplantı oldu.” şeklinde duygularını ifade ettiler.