Sinirbilim Kulübü Nörogenetik Sempozyumu


İstanbul Tıp Fakültesi Sinirbilim Kulübü Nörogenetik Sempozyumu’nun ardından

“Nörogenetik Sempozyumu” 15 Aralık 2018 tarihleri arasında İstanbul Tıp Fakültesi Aziz Sancar Amfisi’nde gerçekleştirildi. Toplantımız 15 Aralık sabah 10:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sinirbilim Kulüp Başkanı Gizem Ebrar Çaylak, Sinirbilim Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Nurcan Orhan ve İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül’ün açılış konuşmaları ve başarı dilekleri ile başladı.

Programın ilk konuşması; “Nörogenetik”, Prof. Dr. Nerses Bebek tarafından yapıldı. Ardından Dr. Özkan Özdemir “Epilepsi Genetiği”, Dr. Gamze Güven “Nörodejeneratif Hastalıkların Genetiğ!’, Prof. Dr. Esra Battaloğlu “Nörolojik Hastalıklarda Gen Terapisi”, Doç. Dr. Sibel Uğur İşeri, “Nadir Nörogenetik Hastalıklarda Tanı Yaklaşımları” Dr. Öğr. Üyesi Pınar Öz “Yetişkin Nörogenezinde Mikroçevre ile Transkripsiyonel Kontrol”, Dr. Öğr. Üyesi Feyza Nur Tuncer “Yeni Nesil Dizileme Tekniği ile Dravet Sendromu Tanısı” konuları birbirinden değerli davetli bilim insanları tarafından katılımcılara aktarıldı.

Toplantımıza lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra klinik ve temel bilimlerdeki farklı disiplinlerden akademisyenler de katıldı. Sempozyum sonunda nisan ayında düzenlenecek kongre bilimsel programına katılım desteği için üç kişi asil üç kişi yedek katılımcı belirlemek üzere çekiliş yapıldı.

Kapanış programında Sinirbilim Kulübü Düzenleme Kurulu üyeleri ve danışman öğretim üyesi konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti ve onları 2019 yılı Nisan ayında yapılacak toplantılarına davet etti. Ardından katılımcıların dilek ve görüşlerine yer verildi ve toplantı sonlandı.

FOTOĞRAFLAR