Tıpta Karma Gerçeklik Simülasyonuyla Eğitim

Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

İstanbul Tıp Fakültesi Öğrencilerinin tıp eğitimine katkı sağlamak amacıyla teorik ve pratik çalışmalarla entegre edilerek karma gerçeklik ile yani gerçek ve sanal ortamdaki olası nesnelerin tamamının kompozisyonuyla, öğrencilerin doğal gerçekliklere sanal nesneleri bağlayarak, etkileşime geçebilecekleri ve bu ortamda gezebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Karma Gerçeklik, kullanıcının doğal alanına sanal ortamı taşıyarak gerçek görünmesini sağlar. 

Bu iki ortamın etkileşiminin mümkün kılınması sonucu, yapay zeka desteği ve hologram tekniğiyle hazırlanan hasta simülatörlerinde anamnez alma, fizik muayene, laboratuvar ve radyolojik analizler ile tedavi düzenlenmesi sağlanmaktadır. 

İstanbul Tıp Fakültesi eğitim modülünde yer alan bu sistem ile tıp fakültesi öğrencilerine, teorik eğitimleri pratik alanda uygulayarak ve kullanarak hazırlık sürecinde geleneksel tıp eğitiminin derin tecrübesinin, modern eğitim yöntemleriyle birleştirilmesinden elde edilen multidisipliner bir eğitim yöntemi Dünyada ilk kez İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesinde sunulmaktadır.